Gradient slaat met deze nieuwe feature volledig de plank mis

Wie heeft dit ooit goedgekeurd?!

street style and celebrity sightings during coachella festival
Christian VierigGetty Images

Heb je al eens gehoord van de Gradient app? Waarschijnlijk wel. De app waarmee je kan ontdekken op welke celebrity je het meest lijkt en hoe je eruit ziet als iemand van het andere geslacht is heel populair. Vooral de Kardashians, Jenners en hun aanhang zijn weg van de app en delen de resultaten uit graag met hun volgers. Zo ook Scott Disick en Brody Jenner, de broer van Kendall en Kylie, die de nieuwe functie van de app op hun Instagram delen. Maar de celebs slaan met de nieuwste feature van Gradient, de plank behoorlijk mis...

AI Face functie Gradient app

Hoe de zogenaamde AI Face functie precies werkt? Je upload een foto van jezelf en kunt dan zien hoe je er, onder meer, uitziet met een andere huidskleur. Wacht. Wát? Om eerlijk te zijn ziet het er ook net zo slecht als het klinkt. Wat je ziet is namelijk jouw hoofd in een compleet stereotyperend jasje. Heel spijtig en dat maakt de functie echt compleet onnodig.

- Tekst gaat verder onder foto's -

Dan is spijtige misschien nog maar een understatement. We vragen ons dan ook af: hebben ze bij Gradient dan echt onder een steen geleefd, want wie heeft dit ooit goedgekeurd? In de tijdgeest van 2020, waarin we korte metten maken met stereotypen en discriminerende afbeeldingen en wereldwijd strijden voor gelijkheid, slaat deze feature de plank zo ongelofelijk mis. Én is het bovendien ook zorgelijk en vooral beschamend dat deze influencers, met een enorme following, hier de ernst niet van inzien.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gradient app klachten

De Gradient app is al vaker in opspraak geweest. Niet alleen door de bizarre functies die ze aanbieden, maar ook door het feit dat ze geld aftroggelen bij hun gebruikers. Hoe dat precies zit? De gebruikers krijgen een free trial van drie dagen, waarna ze standaard een abonnement aangaan van €17 per maand, wat je nadat het afgeschreven is niet terug kan vragen. Op deze manier heeft appontwikkelaar Ticket to the Moon volgens Mashable al meer dan €900.000 verdiend.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Entertainment