De nieuwe Quote 500-lijst is uit: John de Mol is een van de vijf rijkste Nederlanders

Even in andermans portemonnee kijken

rijkste-mannen-quote-500
Unsplash

Het is natuurlijk altijd vermakelijk om te weten wie de rijksten ter wereld zijn en hoeveel ze dan daadwerkelijk verdienen. Maar het wordt al helemaal smullen als we in de bankrekening van BN'ers kunnen kijken.

Quote 500 vervult die behoefte. Zoals elk jaar, heeft het magazine ook dit jaar een lijst gemaakt met de rijkste Nederlanders.

Een vrouw aan de top
Ook dit jaar is te zien dat Nederlanders weer goed geboerd hebben. Op de eerste plek staat Heineken-dochter Charlene de Carvalho-Heineken met een vermogen van, hou je vast, € 12,5 miljard. De Carvalho-Heineken is voor 25 procent eigenaar van het biermerk, dat ooit werd opgericht door haar overgrootvader. Na het overlijden van haar vader in 2002 werd ze directeur van het familiebedrijf. Ik zou zeggen, daar kan op gedronken worden.

Rijke BN'ers
Maar welke BN'er heeft het dit jaar goed gedaan? Als we een blik op de geldlustige lijst werpen, zien we dat - niet geheel overwacht - John de Mol de rijkste BN'er in de lijst is. Met een vijfde plek is de mediamagnaat goed voor € 2,6 miljard.

Goed geboerd
Niet alleen John de Mol mag zich een van de rijkste BN'ers noemen. De Talpa-man wordt op de hielen gezeten door Joop van den Ende, die met een vermogen van € 1,5 miljard op de dertiende plek staat. Reinout Oerlemans staat met € 165 miljoen op de 215e plek, gevolgd door dj Tiësto met een vermogen van 120 miljoen (plek 297).

Familie fortuin
Wat betreft rijke families doen de Brenninkmeijers (van winkelketen C&A) het nog steeds goed. Met € 22 miljard is het nog steeds de rijkste familie van Nederland. Op plek twee staat de familie Van der Vorm (investeringsfonds HAL) met €9,2 miljard. Familie De Rijcke (Kruidvat) staat op plek drie met een geschat vermogen van € 2,1 miljard.

Just keep dreaming
Om het lijstje met cijfers nog even af te maken: het totale vermogen in de Quote 500 is in 2017 opgelopen tot € 146,4 miljard, een kwart meer dan een jaar eerder. Mocht je denken dat je met een miljoen op de bank al in de rijkeluis-lijst belandt, dan heb je het mis. De ondergrens om je naam in de Quote 500 te krijgen, staat nu op een 'luttele' € 71 miljoen. Wij sparen (en dromen) nog even door...

Giphy

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs