Toen de Nederlandse Chelsey Weimar (19) op 15-jarige leeftijd het tv-programma 'The Face' won, ging het balletje rollen. De Oostzaanse kreeg een contract bij Future Faces, hopte daarna van klus naar klus in Europa en zette vorig jaar voet op Amerikaanse bodem. Met succes: ze is een van de gezichten van de Pink-lijn van Victoria's Secret.

Hoe Chelsey's modellenleven eruit ziet wanneer ze niet voor de camera staat? "Ik verbleef laatst twee dagen op een jacht in Cannes en stond voor het eerst op het amfArgala." Glamour spreekt de Hollandse schone over het beroemde benefietgala en de toekomst. En, ze laat voor het eerst iets los over de dategeruchten van haar en Leonardo DiCaprio.

First things first: wat had je aan tijdens het AmfArgala?
"Een mooie jurk van Francesco Scognamiglio (Italiaanse ontwerper die eerder onder anderen Madonna en Lady Gaga kleedde, red.) met veel transparant zwart en wit. Ik heb niet vaak een jurk of sexy setje aan. Ik houd meer van casual, ook als ik uitga. Voor het amfAr vond ik het wel een keer leuk om flink over de top te gaan."

Neem ons mee naar het gala: van de voorbereidingen, tot de rode loper en het feest.
"Veel mensen die nog nooit bij het filmfestival geweest zijn, denken dat zo'n evenement een big thing is. Dat valt hartstikke mee. Ik werd wakker op de boot, ging iets eten en in de namiddag kwam er een haar en make-up artist langs. Toen ik er tip top uitzag, was het tijd om te gaan: op naar Hotel du Cap - de plek waar het feest was. Op de witte loper liep ik gelukkig achter Rosie Huntington-Whiteley, dus alle paparazzi aandacht ging naar haar. Binnen zat iedereen aan tafel te kijken naar de modeshow die Carine Roitfeld (Franse fashion editor, red.) had georganiseerd. Er waren verschillende veilingen. Orlando Bloom speechte. Katy Perry trad op."

Wat heeft het meeste indruk op je gemaakt die avond?
"De modeshow van Carine Roitfeld. Supermodellen liepen in jurken die later werden geveild. Toen iemand €1.5 miljoen neerlegde voor een exemplaar, bedacht ik me dat zulke bedragen eigenlijk van de zotte zijn. Op veel plekken in de wereld leven mensen in armoede en dan gooien wij op een evenement eten zoals kreeft weg en betalen we miljoenen voor een stukje stof. Bizar, toch? Gelukkig ging het geld wel naar een goed doel (The Foundation For AIDS Research, red.)."

Op wie had je een girl- en mancrush?
"Ik vind Rosie Huntington Whiteley een wereldvrouw, maar Adriana Lima blijft mijn favoriet. Haar gezicht vind ik zo mooi, daar kan ik niet over uit. En man crushes had ik genoeg die avond. The list goes on and on."

Wie is de meest indrukwekkende persoon die je hebt ontmoet?
"Leonardo DiCaprio en ik zijn goede vrienden geworden. Elke keer als ik hem spreek, word ik weer een stukje wijzer. Hij is een slimme man en erg wereldwijs. Daarbij is-ie erg lief, geduldig en vooral heel grappig. Ik vind het fijn om met hem te praten."

Wat vind je van de dategeruchten over jou en de Titanic-acteur?
"Eerst dacht ik: mensen mogen zeggen wat ze willen, het doet me niets. Maar op een gegeven moment kreeg ik zoveel berichten dat ik wel even schrok. Ik heb nergens commentaar op gegeven,want mijn liefdesleven houd ik graag privé. Leonardo is een toffe man en ik heb een goede vriendschappelijke band met hem. Daar ben ik erg dankbaar voor."

Wat wil je nog bereiken? Wat is je ultimate dream job?
"De planning is om een appartement in New York te vinden, zodat ik daar meer tijd kan doorbrengen. Ik wil heel graag voor L’Oréal werken en shoots doen voor Sports Illustrated."