Martin Garrix is pas twintig jaar, maar vliegt nu al de hele wereld over. De man draait op de grootste festivals ter wereld, is dikke vette vrienden met Justin Bieber, maar vindt ADE nog steeds één van de coolste dance events ter wereld. Glamour was vandaag bij een persconferentie in de A’DAM Toren, waar de dj onder meer onthulde dat hij niet van pindakaas houdt (what?!) en dat hij het lastig vindt om nieuwe vrienden te maken.

Hoe blijf je na al dit succes met beide benen op de grond?
"Dat ligt gedeeltelijk aan mezelf, maar voornamelijk aan het fantastische team dat ik om me heen heb. Als ik op reis ben, heb ik bijna altijd vrienden of familie mee. Die zijn allemaal hartstikke nuchter. Mocht ik naast m'n schoenen gaan lopen, dan zouden zij zeggen: 'Wtf Martijn, wat ben je aan het doen?' Hoe erg het ook is, je went bijvoorbeeld aan de mooiste suites in hotels. Als ik dan een vriend mee heb die bij binnenkomst roept: 'Holy shit deze kamer!', dan denk je weer even: 'Oja fuck, het is eigenlijk ook absurd."

Ben je nog wel eens drie dagen achter elkaar op één plek?
"Jawel, maar niet heel vaak. Ik ben ongeveer tweehonderd dagen per jaar op reis. Dat is veel. Ik wil in de toekomst meer balans weten te vinden tussen muziek maken en touren. Echt de vetste festivals meepakken en verder gewoon muziek maken. Een iets normaler leven proberen te leiden dus."

Je hoort dat het leven van dj's vaak gaat over sex, drugs en rock-'n-roll, hoe houd je jezelf gezond?
Lachend: "Sex is heel gezond. Je verbrandt calorieën én het is goed tegen stress. Nee oké, ik gebruik in ieder geval geen drugs. En ik slaap heel veel. Nee echt, ik kan overal slapen. Als ik even een half uurtje in de auto zit, ben ik meteen weg. En verder, tsja. Gezond? Ik hou van RedBull en lekker eten. Sporten heb ik ooit wel eens geprobeerd. Een tijdje. Haha. Een tijdschrift wilde me laatst in blote bast op de cover. Daar heb ik maar even nee tegen gezegd."

Wat is de meest gekke plek waar je je muziek wel eens hebt gehoord?
"Dat was toch wel in India. Ik stond ergens te wachten en naast ons stond een taxichauffeur van wie zijn telefoon afging. Had-ie ineens mijn nummer Animals als ringtone. Die man was een jaar of veertig, misschien wel vijftig. Dat is weer zo'n momentje dat je denkt: Wow, wat ís dit?"

Wat is de keerzijde van je roem?
"Dat ik met een capuchon over straat moet, vind ik nog steeds wel raar. Je hoort me er niet over klagen hoor, maar het blijft gek. Soms heb je geen zin in een foto, maar dan wil je niet de klootzak zijn. Dus dan zeg je vrolijk ja, en zie je jezelf later in een foto getagd waarvan je denkt: 'Man, wat sta ik erop.' Maar het hoort erbij, het betekent dat het goed gaat. Wat ik wel echt lastig vind, is dat de mensen die je écht kunt vertrouwen, op één hand te tellen zijn. In mijn wereld is het lastig nieuwe vrienden maken."

Wat kunnen we nog van je verwachten? Sowieso een samenwerking met Justin Bieber toch?
"Ja, die komt er. Dat wordt chaos. En verder heb ik nog heel veel wat ik wil doen. Filmmuziek maken bijvoorbeeld en het opzetten van een soloproductie. Ook wil ik meer aandacht gaan besteden aan goede doelen. Maar ik ben bijna bang om dit soort dingen te zeggen. Als je me twee jaar geleden naar mijn doelen had gevraagd, dan had ik niet durven dromen waar ik nu sta. Het is allemaal zo absurd. Eigenlijk is mijn belangrijkste doel nu om mensen gelukkig te maken met mijn muziek. De beste zijn, is nooit mijn doel geweest. Ik wil mensen gewoon blij maken, en mezelf ook."