Doutzen Kroes spreekt zich uit over borstvoeding mét alleszeggende foto

"Veel vrouwen geven de eerste paar weken na de bevalling geen borstvoeding meer vanwege de pijn, het ongemak en het gebrek aan betaald zwangerschapsverlof."

doutzen-kroes-over-borstvoeding
Getty Images

Doutzen Kroes laat van zich horen tijdens de Breastfeeding Awareness Month. Het 33-jarige topmodel, moeder van Phyllon Joy Gorré en Myllena Mae Gorré, post een foto op Instagram over het moederschap. Daarmee wil Doutzen vrouwen die moeite hebben met borstvoeding geven een hart onder de riem steken.

Advertentie - Lees hieronder verder

Moeilijkheden voor vrouwen
Doutzen post een oude zwart-wit foto, waarop je haar borstvoeding ziet geven. Bij de afbeelding schrijft ze: "Ik wil stilstaan bij de ernstige uitdagingen die het moeilijk en bijna onmogelijk kunnen maken voor sommige vrouwen om borstvoeding te geven. Dit is het resultaat van gaten in het beleid en een cultuur die vrouwen, het heilige geboorteproces, het moederschap of het vrouwelijk lichaam niet respecteert." Ze schrijft onder meer over vrouwen die te snel na hun bevalling weer moeten werken en baby's die na hun geboorte worden gescheiden van hun moeder.

Ondersteuning van gemeenschap
Ze vervolgt haar verhaal over de mogelijke moeilijkheden die bij borstvoeding komen kijken. "Veel vrouwen geven de eerste paar weken na de bevalling geen borstvoeding meer vanwege de pijn, het ongemak en het gebrek aan betaald zwangerschapsverlof." Het topmodel vindt het daarom erg belangrijk dat vrouwen ondersteuning krijgen van de gemeenschap.

Ondersteuning Candice Swanepoel
Haar collega en vriendin Candice Swanepoel schrijft onder haar post dat ze het perfect verwoord vindt. Ook deelt ze een foto van zichzelf en haar daar drie maanden oude zoon Anacan, terwijl ze borstvoeding geeft.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs