Rihanna's verzoek aan minister Kaag wordt ingewilligd: 100 miljoen naar ontwikkelingslanden

De brutalen hebben de halve wereld

View this post on Instagram

@allure #AllureBestOfBeauty

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Via Twitter deed Rihanna een beroep op Mark Rutte en minister Sigrid Kaag (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). De zangeres zou graag 100 miljoen dollar tegemoet zien. Dit om beter onderwijs in de wereld te realiseren. Dat is gelukt.

Onderwijs
Het geld zou dan naar de organisatie GPE gaan. Deze organisatie zorgt voor onderwijs in de allerarmste landen.

Global Citizen
De Amerikaanse zangeres zou het geld graag tegemoet zien tijdens het event van Global Citizen op 29 september. Deze community bestaat uit burgers die extreme armoede willen stoppen in 2030. Het feest in New York is gratis, maar je krijgt alleen toegang als je je inzet voor de acties van Global Citizen.

Een nieuw hoogtepunt
Premier Mark Rutte noemde in De Telegraaf de tweet ‘een nieuw hoogtepunt in zijn politieke loopbaan’. Ook de minister vond de tweet als ‘muziek in haar oren’ klinken:

Rihanna krijgt haar zin
De brutalen hebben de halve wereld: Rihanna krijgt precies waar ze om vroeg. Minister Kaag heeft laten weten dat de aankomende vijf jaar er jaarlijks 20 miljoen euro gaat naar de verbetering van onderwijs in ontwikkelingslanden. Volgens de minister is onderwijs een van de prioriteiten in haar beleid. “Het biedt vrouwen en jongeren kansen op beter werk en een fatsoenlijk inkomen.”

Eigen beslissing
Wel liet de minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking weten dat het niet de tweet van Rihanna was die haar deze beslissing deed maken. Volgens de woordvoerder van Kaag is het een eigenstandig beleid van de minister. Ach, linksom of rechtsom; Rihanna heeft in ieder geval haar zin gekregen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs