Kanye West haalt zich de woede op de hals van zangeres Lana del Rey en acteur Chris Evans

Dit is het 2009 VMA-schandaal all over again

lana-del-rey-chris-evans-boos-kanye-west
Getty Images

Kanye West houdt wel vaker de gemoederen bezig met zijn uitspraken. Denk maar eens aan de Video Music Awards van 2009, toen de rapper Taylor Swift onderbrak tijdens haar speech om aan de hele wereld te verkondigen dat niet Taylor, maar Beyoncé de award had moeten winnen.

Gisteren plaatste Kanye een opvallend statement op zijn social media-kanalen. Verschillende mensen geven kritiek op zijn pro-Trump boodschap, waaronder celebrities als acteur Chris Evans en zangeres Lana Del Rey.

Make America great again
Kanye plaatste op Twitter en Instagram een selfie waarin hij een pet draagt. Op de pet staat de bekende leus van president Donald Trump: “Make America great again”.

Daaronder zet de bekende rapper de tekst: “Dit staat voor het goede, en hoe Amerika weer compleet wordt. We zullen niet langer uitbesteden aan andere landen. We moeten hier in Amerika fabrieken bouwen en banen creëren. Iedereen die niet gevangen zit kan werken als we het Dertiende Amendement afschaffen. Bericht gestuurd met liefde.”

Gewoonweg beangstigend
Kanyes uitspraak tegen het Dertiende Amendement – waarin slavernij officieel verboden wordt – valt niet in goede aarde bij Chris Evans. De acteur (bekend van Captain America en The Avengers) reageert fel op de tweet: “Er is niets meer gekmakend dan discussiëren met iemand die niets weet van geschiedenis, geen boeken leest en zijn bijziendheid als een deugd ziet. De mate van onbeschaamde vermoedens die ik de laatste tijd steeds vaker tegenkom, is niet alleen frustrerend, maar ook retrogressief, ongehoord en gewoonweg beangstigend.”

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Narcisten
Lana del Rey reageert ook op het bericht van Kanye West. Onder zijn post op Instagram schrijft de zangeres het volgende:

“Dat Trump onze president is, is een verlies voor het land. Maar dat jij hem steunt, is een verlies voor cultuur. Ik kan alleen maar aannemen dat je jezelf tot op een bepaalde hoogte herkent in zijn persoonlijkheid. Grootsheidwaanzin, extreem narcisme – dat niet erg zou zijn, als we het niet zouden hebben over de man die ons land regeert. Als je denkt dat het niet erg is om iemand te steunen die denkt dat het oké is om een vrouw bij haar kruis te grijpen alleen omdat hij beroemd is – dan heb jij net zo erg een interventie nodig als hij. Veel narcisten zullen dat echter nooit krijgen, omdat er niet genoeg aandacht is voor het probleem. Bericht gestuurd met bezorgdheid dat nooit verholpen zal worden.”

Instagram
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs