Valt je mond van open: huwelijk van Meghan Markle en Prins Harry kostte € 36 miljoen

En wij maar denken dat een trouwjurk van €5.000 duur is

meghan-markle-prins-harry-huwelijk-kosten
Getty Images

Weet je nog wat er op 19 mei dit jaar gebeurde? Juist ja, de dag waarop Prins Harry en Meghan Markle elkaar het ja-woord gaven. De dag waarop we voorgoed afscheid namen van de hoop om ooit kans te maken bij Harry (dream big girl). En de dag waarop een luttele € 36 miljoen is uitgegeven om het bruidspaar en haar gasten aan niets te laten ontbreken.

Save the best for last
Bij een royal wedding weet je één ding zeker; er wordt op niets bespaard. De jurk, locatie, aankleding, alles tot in de puntjes uitgedacht. Alleen het beste is goed genoeg, wat ook terug te zien is in het prijskaartje van de dag. Met een eindafrekening van zo'n €36 miljoen 'wint' Harry van zijn broer William, zijn huwelijk met Kate kostte €28 miljoen.

Beveiliging
De hoogste (en dan bedoelen we HEUL hoog) kostenpost is er eentje die in eerste instantie niet in je hoofd opkomt; de beveiliging. Door de toenemende angst voor een terroristische aanslag en de noodzaak om de Britse royals te beschermen was hier niet op bespaard. Naar verluidt kostte dat €33,7 miljoen, wat neerkomt op de grootste uitgave voor The Royal Wedding.

DE jurk
In vergelijking met bovenstaand bedrag was Meghans jurk een koopje (€440.000, ahum). Dan heb je wel een custome made jurk, ontworpen door de Britse designer Clare Waight Keller.

Verder ging er nog zo'n €1,3 miljoen naar de raad van Windsor en Maidenhead en was het PA-systeem kostbaar dat het mogelijk maakte om de gebeurtenissen in de kerk aan het publiek erbuiten te laten zien.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs