Sanne Vogel doet openhartige bekentenis op Instagram: 'Na vier maanden verloren we ons dochtertje'

"Op Instagram lijken levens vaak volmaakt, maar 'het leven' is niet vlekkeloos"

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
View this post on Instagram

Net thuis van onze te gekke mini-roadtrip. Ertussenuit was hard nodig want we hebben een paar verdrietige maanden achter de rug. Op Instagram lijken levens vaak zo volmaakt, vakantie hier, vakantie daar, nieuwe outfit, mooie cappuccino, premières, nieuw kapsel en in mijn geval heel veel katten. Maar ‘het leven’ is niet vlekkeloos. Verdriet hoort erbij. Melchior en ik verloren deze zomer na een zwangerschap van 4 maanden ons dochtertje, de details doen er niet toe, het verdriet was groot. Kort daarna kwam mijn editor en lieve maatje Wouter om het leven en twee weken later werd ik met een ambulance de filmset afgereden, met spoed naar het ziekenhuis. Ook hier doen de details er niet toe. Het was heel veel narigheid achter elkaar. Ik heb een aantal berichtjes op insta gekregen, waarom ik zo weinig poste... daarom dus. Wij hebben ontzettend veel steun en liefde gekregen van familie, vrienden en collega’s en dat heeft heel erg geholpen. De liefde die we voor elkaar voelen is alleen maar gegroeid, dat is dan weer de mooie kant van het verdriet. Ik heb lang nagedacht of ik dit nu wel of niet zou delen, of ik het zou durven, wat wil je wel delen en wat niet? Ik vind het belangrijk om het wel te doen. Ik word hier op Instagram nog steeds dood gegooid met babyreclames. Instagram wist namelijk al dat ik zwanger was voordat ik het mijn vrienden vertelde, lang leven ‘het zoeken op Google’, maar alle zoekopdrachten over het verlies van een kindje worden genegeerd, daar is geen geld aan te verdienen, dus blijven de dikke buiken, blije moeders en alle bijbehorende diensten en producten mijn tijdlijn vullen, best pijnlijk. Inmiddels weet ik dat heel veel zwangerschappen mislopen en dat hier weinig over gesproken word. Dat vind ik gek, het is belangrijk er over te praten, om zo’n groot verlies een plekje te kunnen geven. Maar op de een of andere manier is het een taboe en is verdriet een emotie waar mensen zich voor schamen. Bij deze... Het leven kan soms gemeen zijn, dat hoort erbij, je komt er (meestal) wel weer bovenop en vaak is het leven ook onwaarschijnlijk mooi. Zo... moest ik even zeggen, dan ga ik nu weer verder met het posten van katten filmpjes en vakantietips!

A post shared by Sanne Vogel (@sannevogel) on

Instagram, het sociale medium van de perfecte geëdite foto's. Afgaande op de beelden op Instagram lijkt het leven vaak één groot feest. Vakanties, premières, (nieuwe) liefdes en woningen, liefste huisdieren, het kan niet op. Maar niets is minder waar.

Dat wisten we natuurlijk stiekem al, maar dat bewijst ook actrice Sanne Vogel met een emotionele post over haar tegenslagen in afgelopen periode. Na vier maanden zwangerschap verloren zij en haar verloofde Melchior Schimmel hun dochtertje.

'Het verdriet was groot'
In eerste instantie twijfelde Sanne om haar verdrietige verhaal op Instagram te delen. 'Instagram lijkt perfect,' geeft ze als reden. Maar juist om dat taboe te doorbreken heeft ze ervoor gekozen zich op haar aller kwetsbaarst op te stellen en haar verhaal te doen.

"Melchior en ik verloren deze zomer na een zwangerschap van vier maanden ons dochtertje, de details doen er niet toe, het verdriet was groot," vertelt ze.

Zware periode
Of dat niet al heftig genoeg is, kwam ook haar goede vriend en vaste editor Wouter van Luijn om het leven en twee weken later werd Sanne zelf met spoed van de filmset met een ambulance naar het ziekenhuis gereden. En dat alles in een paar maanden tijd.

Laat ook je verdriet zien
Juist om een 'tegenreactie' te geven tegen alle perfectie op het platform, laat Sanne zien hoe het 'echte leven' soms kan zo. Hoe verdrietig ook. En dat je daarbij soms geen tijd en zin hebt om je volgers op de hoogte te houden. "Ook hier doen de details er niet toe. Het was heel veel narigheid achter elkaar. Ik heb een aantal berichtjes op insta gekregen, waarom ik zo weinig poste... daarom dus."

Niet alleen geven gebruikers op Instagram een verkeerd beeld van het leven, ook Instagram zelf doet er aan mee. Sanne "Ik word hier op Instagram nog steeds dood gegooid met babyreclames. Instagram wist namelijk al dat ik zwanger was voordat ik het mijn vrienden vertelde, lang leven ‘het zoeken op Google’."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs