Keira Knightly haalt uit naar Kate Middleton: 'Er moet niet zoveel druk op moeders liggen'

Keira heeft het gehad

keira-knightly-kate-middleton
Getty Images

Een dag voordat Kate Middleton in 2015 beviel van Charlotte, beviel Keira Knightly van haar dochter Edie. Juist omdat die twee geboortes zo dicht op elkaar lagen, kon Keira haar situatie goed vergelijken met die van Kate. En dan hebben we het vooral over Kate's publieke verschijning slechts enkele uren na haar bevalling. Daar vindt Keira wat van.

Hoe dan?
De Britse actrice is niet blij met de manier waarop Kate zichzelf presenteerde aan de wereld. Geheel in de maquillage, op naaldhakken en haar haren geföhnd. En dat terwijl ze een paar uur ervoor nieuw leven op de wereld zette.

Keira is boos
In de nieuwste editie van het feministische boek Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies) weidt de 33-jarige Keira een stuk aan 'The Weaker Sex', waarin ze zich behoorlijk laat gaan over Kate's post-baby look. Ze zegt:

"We keken allemaal naar de tv. Zeven uur na haar bevalling was ze uit het ziekenhuis, opgemaakt en op hoge hakken. Het gezicht dat de wereld wil zien. Verberg je. Verberg onze pijn, onze lekkende borsten, onze razende hormonen. Zie er mooi uit, stylish, laat je strijd niet zien, Kate. (...) Laat het niet zien. Vertel het niet. Sta daar met je kleine meisje en wordt gefotografeerd door een stel mannelijke fotografen."

Ter vergelijking schetst Keira hoe haar eigen bevalling eraan toe ging. "Mijn vagina scheurde. Je kwam eruit met je ogen wijd open. Armen in de lucht. Schreeuwend. Ze legden je op me, bedekt onder het bloed, je hoofd nog misvormd van het geboortekanaal. Ik herinner de pijn. Ik herinner het spuug, het bloed, de hechtingen, de ontlasting. Ik herinner mijn strijd. Ben ik het zwakkere geslacht?

Maak je punt
Wat Keira met haar stuk wil zeggen? Dat er niet zoveel druk moeten liggen op vrouwen die net moeder zijn geworden. Dat ze zich niet op een bepaalde manier hoeven te presenteren. Ze vindt dat Kate deze druk juist heeft opgevoerd, in plaats van verminderd. Iets waar ze het duidelijk niet mee eens is.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs