Camila Mendes vertelt in een openhartig interview over haar strijd tegen boulimia

'De stemmen in mijn hoofd gaan nooit helemaal weg'


Camila Mendes – beter bekend als Veronica in de Netflix-serie Riverdale – staat op de cover van het november issue van het Amerikaanse tijdschrift Shape. In een openhartig interview vertelt de 24-jarige actrice over haar strijd tegen boulimia.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Angstgevoelens
Camila worstelde jarenlang met een eetstoornis. Ze had boulimia toen ze op de middelbare school zat, tijdens haar studie en toen ze haar acteercarrière in Hollywood begon. Camila vertelt: “Ik strafte mezelf altijd. Ik kreeg zelfs angstgevoelens bij gezond eten. Ik werd geobsedeerd door wat ik precies at, en het voelde altijd alsof ik iets fout deed.”

Behandeling
Een jaar geleden begon Camila een behandeling bij een therapeut en voedingsdeskundige. Sindsdien heeft ze weinig tot geen angstgevoelens meer bij eten. Dat betekent niet dat ze helemaal genezen is: “De stemmen in mijn hoofd gaan nooit helemaal weg. Ze zijn nu gewoon een stuk stiller,” vertelt Camila.

Open kaart
In het interview vertelt de actrice ook hoe belangrijk ze het vindt om open te zijn over haar ziekte: “Ik besefte dat ik een social mediaplatform heb, en jonge vrouwen en mannen die naar mij opkijken. Dat betekent dat ik de kracht heb om iets positiefs ermee te doen.”

Wie ik ben
Hoewel ze het belangrijk vindt dat ze open kaart speelt met de wereld, benadrukt ze dat het zeker niet makkelijk voor haar was. Camila: “Ik heb me kwetsbaar opgesteld door mijn problemen met ongeveer 12 miljoen mensen op social media te delen. Maar die ziekte maakt me ook wie ik ben. Ik laat zien wie ik ben, 100 procent.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs