Dit is de echte achternaam van Prins Harry en Meghan Markle

Gevalletje nooit bij stilgestaan

achternaam-meghan-markle-prins-harry
Getty Images

Hoe vaak hebben we de afgelopen jaren de namen Prins Harry en Meghan Markle wel niet laten vallen? Inderdaad, vaak. Iedere keer dat we dat deden, duidden we de twee royals precies zo aan: Prins Harry met zijn prinsentitel en Meghan met voor- en achternaam. Maar wat is eigenlijk de achternaam van Prins Harry? En van Koningin Elizabeth? En Prins William? Gevalletje hier hebben we nog nooit bij stilgestaan.

It's complicated
De Amerikaanse Cosmopolitan komt met het antwoord. Het korte antwoord is: ze hebben er geen. Het lange antwoord ligt iets ingewikkelder. We leggen het uit.

Geen achternaam
Tot 1917 hadden Engelse royals helemaal geen achternaam. Koning George V is de eerste die zichzelf een officiële achternaam gaf. Hij ging de boeken in als George V Windsor. Hiermee zorgde hij ervoor dat alle mannelijke erfgenamen ook ‘Windsorren’ zijn.

Dubbele achternaam
Koningin Elizabeth en Prins Philip kozen voor een andere achternaam. Vanaf dat moment heten de royals Mountbatten-Windsor. Waar Mountbatten dan ineens vandaan komt? Dat is de achternaam waarmee Prins Philip geboren is.

Nieuwe regel
Toen de naam Mountbatten-Windsor geïntroduceerd werd, voerden Koningin Elizabeth en Prins Philip een regel in. Die bepaalt dat iedereen die de titel ‘his’ of ‘her Royal Highness’ heeft geen achternaam hoeft te hebben.

Harry en Meghan
Prins Harry is dus gewoon Prins Harry. En Meghan Markle is dan.. Meghan Mountbatten-Windsor? Wij houden het toch maar op Meghan Markle, denken we zo.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs