Lady Gaga verwijdert lied met R. Kelly van alle streamingdiensten

Ze schrijft een openhartige en uitgebreide tweet

lady-gaga-bericht-twitter-r-kelly
Stefanie KeenanGetty Images

R. Kelly is de laatste tijd veel in het nieuws om kwalijke redenen. De R&B-zanger wordt beschuldigd van seksueel misbruik. Lady Gaga maakte in 2013 een lied met de zanger. Nu spreekt ze zich voor het eerst (negatief) uit over R. Kelly en wil ze de hit van alle streamingdiensten af hebben.

Seksueel misbruik
Lady Gaga deelt een uitgebreid bericht op Twitter. Ze vertelt over haar beweegredenen achter het lied Do What U Want (With My Body), dat ze samen met R. Kelly uitbracht.

“Ik ben zelf slachtoffer van seksueel misbruik en ik heb het lied en de videoclip gemaakt in een donkere periode van mijn leven. Ik wilde destijds iets dat uitdagend en provocerend is maken, omdat ik boos was en mijn eigen trauma nog niet verwerkt had,” aldus de zangeres.

1000 % steun
Lady Gaga richt zich tot alle vrouwen die hetzelfde hebben meegemaakt als zij: “Ik sta 1000 procent achter deze vrouwen. Ik geloof ze, weet dat ze lijden en pijn hebben en vind dat hun stemmen gehoord en serieus genomen moeten worden.”

Het spijt me
De beschuldigingen aan het adres van R. Kelly noemt ze “gruwelijk” en “onverdedigbaar”. Als reactie besluit ze Do What U Want (With My Body) te verwijderen van iTunes en andere streamingdiensten. “Ik werk nooit meer met hem samen. Het spijt me dat ik de situatie verkeerd heb ingeschat toen ik jonger was en dat ik me niet eerder heb uitgesproken over de beschuldigingen.”

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.


Huwelijk met minderjarige
R. Kelly wordt al jaren beschuldigd van misbruik. In 1994 trouwde hij op 27-jarige leeftijd met (de inmiddels overleden) zangeres Aaliyah, die destijds 15 jaar was. Volgens geruchten had Aaliyah op het huwelijkscertificaat gelogen over haar leeftijd.

Meerdere beschuldigingen
In de jaren daarna werd de zanger aangeklaagd door verschillende vrouwen die beweren dat R. Kelly hen in een seksuele relatie heeft gemanipuleerd toen zij minderjarig waren. De vrouwen kozen telkens voor een schikking, waardoor de zanger nooit veroordeeld is.

Surviving R. Kelly
BBC Three
heeft recent een documentaire uitgebracht, waarin de misdaden van R. Kelly aan het licht worden gebracht. In Surviving R. Kelly vertellen verschillende slachtoffers over het lichamelijk, mentaal en seksueel geweld van de beroemdheid. De Amerikaanse overheid is nu een strafrechtelijk onderzoek naar hem gestart.

De documentaire is uitgezonden in de Verenigde Staten. Het is nog niet bekend of (en wanneer) de afleveringen in Nederland te zien zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs