Deze artiesten treden dit jaar op tijdens de Super Bowl

Rihanna, Usher en Nicki Minaj zeiden 'nee' tegen de klus

artiesten-optreden-super-bowl
TIMOTHY A. CLARYGetty Images

Alleen de grootste artiesten treden op tijdens de halftime show van de jaarlijkse Super Bowl in de Verenigde Staten. Althans, dat was zo. Dit jaar hadden de organisatoren moeite met het vinden van bekende artiesten die wilden optreden op het evenement. Uiteindelijk hebben ze toch gegadigden gevonden: Maroon 5, Travis Scott en Big Boi van Outkast verzorgen de show van 2019.

Grote namen
Ze komen in het rijtje van een aantal grote namen die op het Super Bowl-podium stonden. Artiesten als Michael Jackson, Beyoncé, Justin Timberlake, Madonna en Bruno Mars gingen hen voor. Dit jaar werden er weer een aantal grote namen gevraagd. Toch weigerden onder anderen Rihanna, Cardi B, Mary J. Blige, Usher en Nicki Minaj.

De reden
Waarom zo weinig artiesten staan te springen om de Super Bowl te doen? Vanwege de American footballspeler Colin Kaepernick. Hij was de quarterback van de San Francisco 49ers, tot hij in 2016 een statement maakte.

2016
Tijdens een wedstrijd werd het Amerikaanse volkslied afgespeeld. Colin Kaepernick besloot tijdens het lied als protest niet op te staan. Zijn actie was gericht tegen racisme en geweld van de Amerikaanse politie. Hij haalde zich hiermee de woede van President Trump op zijn hals. Vorig jaar werd de footballspeler uit het team gezet.

Kritiek
De artiesten die het optreden voor de Super Bowl weigerden, deden dat allemaal om Colin bij te staan. De muzikanten die wel hebben toegezegd, krijgen een hoop kritiek van fans en collega’s.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs