Presentatrice Evi Hanssen deelt naaktfoto op Instagram om een belangrijke reden

Het heeft alles te maken met haar nieuwe programma


This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De Vlaamse presentatrice Evi Hanssen (die te zien was in dit seizoen van Wie is de Mol?) gaat naakt op Instagram. Dat doet ze om een belangrijke reden; ze wil voor een nieuw programma waar ze mee bezig is aandacht vragen voor ‘sextortion’.

Wat is het?
Er is sprake van sextortion wanneer iemand afgeperst wordt door middel van naaktfoto’s die hij/zij ooit zelf heeft gemaakt en daarna heeft doorgestuurd. De afperser dreigt die naaktfoto’s openbaar te maken, tenzij de ander hem of haar geld betaalt.

Naakt op Instagram
Volgens Evi Hanssen vindt dit steeds vaker plaats. Ze vertelt op Instagram dat één op de vijf jongeren te maken heeft met naaktfoto’s die tegen zijn/haar wil worden doorgestuurd. Op haar Instagramstories schrijft ze bij haar eigen naaktfoto: “Spannend, naaktfoto’s sturen naar je lief, maar wat als je lief zegt dat hij je naaktfoto’s online gaat zetten zodat iedereen ze kan zien?”

evi-hanssen-naaktfoto-belangrijke-reden
Instagram

Gevolgen
De presentatrice legt uit dat er al een hoop meldingen zijn geweest van slachtoffers van sextortion. In sommige gevallen zijn die mensen getraumatiseerd. In andere situaties is er zelfs sprake van zelfmoord. Evi spoort mensen aan om aangifte te doen als ze bedreigd worden.

Aanmelden kan
Heb je zelf te maken gehad met sextortion en wil je je verhaal delen? Evi Hanssen zoekt mensen voor haar nieuwe programma op Vier. Aanmelden kan via haar Instagram-pagina.

Bron: Het Laatste Nieuws

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs