Gigi Hadid wordt aangeklaagd omdat ze foto's van zichzelf deelt

Ze is niet de eerste (of laatste) celeb die aangeklaagd wordt om deze reden

gigi-hadid-aangeklaagd-fotos-instagram
GothamGetty Images

Gigi Hadid wordt voor de rechter gesleept. Een foto agency in New York klaagt het model aan. Ze zou foto's van haarzelf waar ze geen recht op heeft delen op Instagram.

Foto
Het bedrijf, dat Xclusive-Lee heet, beweert dat Gigi één van hun foto's op Instagram heeft geplaatst. Op de afbeelding draagt het model een denim outfit en zilveren hakken en kijkt ze recht in de camera. De post is inmiddels van Instagram verwijderd.

De aanklacht
De Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed citeert de aanklacht. 'Hadid wist dat het kopiëren en plaatsen van foto's op social media van haarzelf of anderen niet mocht omdat ze geen licentie of toestemming van degene met copyright had.'

De aanklager vertelt dat Gigi meer dan vijftig foto's op haar Instagram heeft gezet zonder rekening te houden met de rechten. Het model heeft zelf nog niet gereageerd op alle ophef.

Andere celebs
Gigi Hadid is niet de enige die voor de rechter moet verschijnen vanwege fotorechten. Onder anderen Kim Kardashian West, Jennifer Lopez, 50 Cent en Jessica Simpson moesten om dezelfde reden boetes betalen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs