Advocaat in de zaak van R. Kelly voorspelt: “Hij zit binnenkort achter slot en grendel”

De Amerikaanse Michael Avenatti spreekt zich uit over de zaak

advocaat-zaak-r-kelly-spreekt-zich-uit
Jason KempinGetty Images

Je hebt ‘m vast wel al voorbij zien komen: de documentaire over R. Kelly. In Surving R. Kelly vertellen verschillende slachtoffers hoe ze lichamelijk, mentaal en seksueel misbruikt zijn door de zanger.

Het is niet de eerste keer dat R. Kelly beschuldigd wordt. Maar dit zou wél de eerste keer kunnen zijn dat de beroemdheid veroordeeld wordt voor zijn daden. De Amerikaanse advocaat Michael Avenatti – die opkomt voor de slachtoffers van R. Kelly – is ervan overtuigd dat Robert Sylvester Kelly binnenkort achter de tralies zit.

Count on it
De advocaat deelt zijn hoop dat R. Kelly gestraft wordt op Twitter: “Sinds april werk ik aan de R. Kelly-zaak. We zullen snel weten wat het resultaat van dat werk is. We gaan dit helemaal openbaar maken voor het belang van al zijn slachtoffers. Er zal één pedofiel minder vrij rondlopen. Daar kun je op rekenen. #gerechtigheid.”

Lady Gaga
Verschillende mensen die R. Kelly (al dan niet goed) kennen hebben gereageerd op de kwestie. Lady Gaga verwijderde haar lied met de zanger van alle streamingdiensten. Daarmee wil ze zijn slachtoffers steunen. “Ik sta 1000 procent achter deze vrouwen,” schrijft ze. “Ik geloof ze, weet dat ze lijden en pijn hebben en vind dat hun stemmen gehoord en serieus genomen moeten worden.”

Dochter
Ook R. Kelly’s dochter Joann Lee Kelly reageert. In haar Instagram Stories doet ze een boekje open over haar vader, met wie ze al jaren geen contact meer heeft.

“Het monster waar jullie het over hebben is mijn vader,” begint ze. “Ik weet precies wie en wat hij is. Ik ben opgegroeid in dat huis. Mijn keuze om niet over hem te praten is voor mijn eigen rust in mijn hoofd, mijn gemoedstoestand en voor mijn genezing.”

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs