Riverdale-acteur Luke Perry moest met spoed naar het ziekenhuis

Hij had een beroerte

Luke-Perry 
D DipasupilGetty Images

Je kunt Luke Perry kennen als Fred Andrews, de vader van Archie in de populaire serie Riverdale. Verdrietig nieuws rondom de 52-jarige acteur: hij werd woensdag opgenomen in het ziekenhuis vanwege een beroerte.

Kunstmatig coma
De Amerikaanse nieuwssite TMZ meldt dat het een “ernstige beroerte” was. Een bron vertelt aan TMZ dat de acteur in een kunstmatige coma is gebracht. Hoe het nu met hem gaat, is nog niet bekend.

Wat is het?
Bij een beroerte krijgt een deel van de hersenen geen zuurstof meer. Volgens de Hartstichting kan iemand met een beroerte last hebben van een herseninfarct (“een bloedpropje sluit een bloedvat af”), een hersenbloeding (“een bloedvat in de hersenen barst open”) of een TIA (“een kortdurende afsluiting van een bloedvat in de hersenen”).

Acteur
Luke Perry is niet alleen bekend van Riverdale. Hij speelde de rol van Dylan McKay in het tienerdrama Beverly Hills, 90210. Daar was hij in totaal zo’n zeven jaar in te zien. Verder speelde hij onder andere in Buffy the Vampire Slayer en Terminal Bliss.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs