Meet Raven: het allereerste Nederlandse virtuele model

"Dit is wie ik ben: real"

raven-virtueel-model-glamour
Marc de Groot

Raven (@therealraven1996), het eerste virtuele model van Nederland, schittert op de cover van het aprilnummer van Glamour. Ze is 23 jaar, komt uit Den Haag én Shanghai, houdt van A$AP Rocky en Stella McCartney (want: duurzame mode) en je zou bijna, bijna, zweren dat ze een echt meisje is van begin twintig, aan de vooravond van haar grote doorbraak.

Wereldburger

Raven is ‘ontdekt’ door een boeker op een terrasje in Den Haag, waar ze vandaan komt. Naast Shanghai. Ze verdeelt haar tijd tussen de twee steden. Als een rechtgeaarde wereldburger. Haar persoonlijkheid is bovenal bubbly, haar antwoorden doorspekt met veel uitroeptekens en smiley’s. Ze zou zomaar je buurmeisje kunnen zijn. En dat is dan ook het idee erachter. The art of being relatable. “Ik denk dat iedereen uiteindelijk op zoek is naar connectie, een band. Dat kan met zowel een virtueel als een echt model. Er is plek voor iedereen,” aldus Raven.

Optimism

Raven zelf komt vooral over als één brok optimisme. Ze doet aan dichten, ze is verslingerd aan gamen – favoriet: ‘Resident evil’ – en ze studeerde communicatie en media aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Nu staat ze te trappelen om haar modellencarrière te starten. Zo surrealistisch zou dat niet zijn: Olivier Rousteing verving laatst nog zijn #BalmainArmy (Kendall Jenner, Natasha Poly) voor een groep virtuele modellen. En Riccardo Tisci kleedde onlangs Hatsune Miku, een zingende Japanse hologram, in custom Givenchy. Over haar cover zegt ze: "Toen ik hoorde dat ik model mocht staan voor een modeserie van Glamour, wist ik nog niet dat het om de cover ging. Eenmaal op de set hoorde ik dat er een Viktor & Rolf-look was klaargelegd, speciaal voor het coverbeeld. Pas toen de stylist mij vroeg de jurk te passen, viel het kwartje. Een mengeling van emoties – blijdschap, verbazing en pure verbijstering – was van mijn gezicht te lezen. Volgens mij zie je dat ook terug op de foto.”

raven-virtueel-model-influencer-glamour-nederland
Marc de Groot

Perfect match

Glamour en Raven exploreren in het aprilnummer het nieuwe digitale tijdperk, waarin de grens van wat echt en nep is, is vervaagd. “Glamour heeft net zoals ik lef. Zij durven voor iets verrassends te kiezen; grenzen te verleggen. Laten we wel wezen, ik ben niet your average model. Leuk toch, dat er veel verschillende definities zijn van schoonheid of een model.”

Raven staat op de cover van het aprilnummer, dat vanaf 6 maart verkrijgbaar is in de kiosk. Een abonnement op Glamour? Dat kan ook!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs