R. Kelly moet vandaag voor de rechtbank verschijnen wegens seksueel misbruik

Ook wordt er beslist of hij zijn paspoort terugkrijgt

R-Kelly-rechtbank
Noam GalaiGetty Images

Vandaag staat R. Kelly (Robert Sylvester Kelly) voor de rechtbank van Chicago voor tien aanklachten van seksueel misbruik, waaronder van minderjarigen. Tijdens de rechtszaak wordt ook besloten of de artiest volgende maand het land mag verlaten voor een concertreeks.

Rechtszaak
Dit is niet de eerste keer dat R. Kelly voor de rechter staat. Hij werd eerder al beschuldigd van seksueel misbruik, maar toen werd er een schikking getroffen. De aanklachten van vandaag zijn afkomstig van vier verschillende vrouwen, waarvan er drie minderjarig waren toen ze seksueel misbruikt werden.

In de gevangenis
In februari zat R. Kelly in de gevangenis vanwege de beschuldigingen, maar niet voor lang. Zijn borgsom van 1 miljoen dollar werd door een anonieme bron betaald. Toen moest hij zijn paspoort inleveren, zodat hij de Verenigde Staten niet kan verlaten.

Concerten
De rechter beslist vandaag of R. Kelly zijn paspoort mag gebruiken voor een reeks concerten in Dubai. De zanger zou eigenlijk ook naar Nederland komen, maar zijn optreden in Amsterdam werd gecanceld.

Straf
Mocht de rechtbank R. Kelly schuldig bevinden op het gebied van seksueel misbruik, dan wordt hij waarschijnlijk veroordeeld tot een celstraf van 3 tot 7 jaar. Het is nog niet bekend wanneer er door de rechtbank een uitspraak wordt gedaan.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs