Emilia Clarke vertelt in een openhartig interview over haar hersenbloeding

“Iedere minuut van iedere dag dacht ik dat ik zou sterven”

'Solo: A Star Wars Story'  Red Carpet Arrivals - The 71st Annual Cannes Film Festival
George PimentelGetty Images

We kennen Emilia Clarke (32) allemaal van Game of Thrones, waarin ze de hoofdrol van Daenerys Targaryen te pakken heeft. Na het eerste seizoen van de populaire serie ging het echter niet zo goed met de actrice. Op 24-jarige leeftijd kreeg ze plotseling twee hersenaneurysma’s, zo vertelt ze in een openhartig interview aan New Yorker.

My brain was damaged
Haar eerste aneurysma ontstond tijdens het sporten. Ze voelde een “schietende, stekende, vernauwende pijn” in haar hoofd. “Op een bepaald niveau wist ik wat er gebeurde: mijn hersens waren aangetast,” vertelt Emilia.

Aneurysma
Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis, bleek dat de actrice een hersenbloeding had. Ze moest geopereerd worden om levensgevaarlijke gevolgen te voorkomen. Na haar operatie wist ze haar naam niet meer en kon ze niet praten.

De actrice vertelt: “Ik heb nog nooit zo’n angst gevoeld –alsof het noodlot me verstikte. Mijn toekomst was niet langer het leven waard. Ik ben een acteur, ik moet mijn teksten kunnen onthouden. Nu kon ik niet eens mijn eigen naam onthouden. Op mijn ergste momenten, wilde ik de stekker eruit halen. Ik vroeg het medisch personeel me te laten sterven.”

Nog een keer raak

Na een week kon Emilia wel weer praten, maar bleek dat er nog een aneurysma in haar hersens zat. Volgens de dokters was ze nog niet in direct levensgevaar. De actrice ging daarom door met het filmen van het tweede seizoen Game of Thrones: “Iedere minuut van iedere dag dacht ik dat ik zou sterven” van de pijn en uitputting.

Operatie
Toen de opnames van het derde seizoen GOT erop zaten, moest Emilia weer onder het mes. Het aneurysma was twee keer zo groot geworden. De tweede operatie was veel ingrijpender dan de eerste.

“Delen van mijn schedel zijn vervangen door titanium,” aldus Emilia. “Ik verloor alle hoop, kon niemand in de ogen kijken en had last van angst en paniekaanvallen.” Nu, jaren later, is de actrice weer “honderd procent” zichzelf. “Het enige dat ik verloren ben, is mijn smaak in mannen,” grapt ze.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs