Volgens Ed Sheeran heeft hij zijn succes te danken aan zijn uiterlijk

"Het is geweldig om raar te zijn!”

Ed-Sheeran-succes-uiterlijk
Dave J HoganGetty Images

Als je aan Ed Sheeran denkt, denk je aan zijn prachtige stem, mooie gitaarspel en romantische lyrics. Maar volgens de zanger zelf is dit niet het geheim van zijn succes. Nee, zijn uiterlijk heeft hem geholpen naar de top.

Herinneren
In een interview met dj Nihal en de Britse rapper Dave voor de antiracisme-campagne Love Music Hate Racism vertelt Ed over zijn succes: "Ik zag er altijd wat gek uit. Ik had daarom nooit veel succes bij de meisjes, maar toen ik muziek begon te spelen, zei iedereen bij elk optreden: ‘Oh, dat is die rosse jongen met die kleine gitaar.’ Ze herinneren je daarom. En plots krijg je wat aandacht omdat je gedenkwaardig bent."

Gepest
De inmiddels getrouwde 28-jarige Britse singer-songwriter was niet altijd blij met zijn rode lokken: "Ik was ros, dus vanaf de eerste dag op school werd ik gepest. Ik was ros, ik stotterde, ik droeg een reusachtige bril, en ik zag er gewoon wat raar uit. Maar toen ik ouder werd, leerde ik daarvan te houden.” Gelukkig hielp muziek hem door deze periodes heen. "Ik ging bij een bandje spelen, en muziek is gewoon een van die dingen die je zelfvertrouwen geeft. Plots denk je: ‘wow, ik ben eigenlijk best goed in iets," vertelt Ed.

Succes
En goed is 'ie zeker. Met veertien Top 40-hits, vier Grammy Awards en ontelbaar veel verkochte albums is de Shape Of You-zanger een van de bekendste artiesten van dit moment. Hij wil dan ook aan iedereen meegeven dat een bijzonder uiterlijk alleen maar in je voordeel kan werken: "Wat ik nu dus altijd tegen kinderen zeg: het is geweldig om raar te zijn!”

Benieuwd naar het hele interview? Bekijk het fragment hieronder:

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs