Nikkie 'Tutorials' de Jager gaat de Alpe d’Huzes beklimmen voor haar broertje

Nikkie de Jager doet de 'klim van je leven' om geld in te zamelen voor kankeronderzoek

nikkie-de-jager-tutorials-broertje-kanker-kankeronderzoek
Klaas Jan Kliphuis

Onze favoriete glow baby Nikkie de Jager (Nikkie Tutorial) gaat de Alpe d’Huzes beklimmen. En dat doet ze met een speciale reden: om haar broertje te eren en geld in te zamelen voor kankeronderzoek. “Mijn broertje kan ik niet meer redden, maar door dit initiatief te steunen kan ik het onderzoek naar kanker hopelijk verder uitbreiden en is ook zíjn vorm van kanker in de toekomst te behandelen.

Alpe d’Huzes

Jaarlijks beklimmen ruim 5000 mensen en teams de Alpe d’Huzes, een berg in Frankrijk. Met de “klim van je leven” wordt geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van kwaliteit van leven van mensen met kanker. De berg wordt fietsend, hardlopend, of wandelend beklommen, onder het motto ‘opgeven is geen optie’. Ook Nikkie de Jager loopt dit keer mee, om haar vorig jaar overleden broertje Mikai en een vriend van de familie te eren. “Mijn broertje had een speciale vorm van kanker, waar weinig over bekend is,” vertelt Nikkie wanneer wij haar spreken over haar deelname. “Wij hadden ‘geluk’ dat we in Nederland wonen, dat een speciaal team heeft dat gespecialiseerd is in dit soort type kanker, waardoor we goede ondersteuning kregen."

Inzamelingsactie

Om hem te eren vond Nikkie’s stiefvader het een goed idee om deel te nemen aan de mars. Het geld dat ingezameld wordt met de Alpe d’Huzes wordt 100% gedoneerd aan kankeronderzoek. “Ik werkte vroeger in de Albert Heijn, en zij doneerden geld aan de Alpe d’Huzes. Ik had er al eens van gehoord, alleen dacht ik dat het een inzamelingsactie was voor weeskinderen. Mijn stiefvader vertelde me dat het ging om kankeronderzoek.” Nikkie zei uiteraard volmondig ja en gaat de uitdaging aan. “Natuurlijk vind je het erg als je hoort dat iemand is overleden is aan kanker. Maar je begrijpt pas echt wat het voor vreselijke ziekte is als je het dichtbij raakt. Ik verloor in korte tijd mijn broertje én een vriend van de familie aan deze ziekte. Dat hakt erin.

Mikai Power

Nikkie beklimt de berg met haar stiefvader, broertje, vriend en vriendin Linda Hakeboom onder de naam Mikai Power. “We trainen zo’n vier à vijf keer per week en gaan die finish hoe dan ook halen. Ik voelde me zo machteloos tijdens zijn ziekte. Dan was er weer iets ontdekt en dan moesten we twee maanden wachten voor een behandeling. Twee maanden?! dacht ik dan. Twee uur zal je bedoelen! Ik kan hem niet meer redden, maar door meer onderzoek naar vormen van kanker is hopelijk ook zijn vorm van kanker in de toekomst beter te behandelen.”

Wil jij Nikkie en Team Mikai Power steunen? Doneer dan hier.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs