Ariana Grande is open over haar posttraumatische stressstoornis

Ze deelt haar hersenscans

Ariana-grande-ptss
Kevin WinterGetty Images

Ariana Grande is altijd open over haar mentale en fysieke gezondheid. Zo ook dit weekend. Op Instagram deelt de zangeres een hersenscan waarop te zien is dat ze lijdt aan een posttraumatische stressstoornis.

Trauma
PTSS of PTSD is een lange en heftige stressreactie op een trauma. Je krijgt allerlei lichamelijke en fysieke klachten en ervaart veel angst. Bij Ariana is de oorzaak de terroristische aanslag na haar concert in Manchester. Hierbij vielen 22 doden en tientallen gewonden.

Social Media
Op Instagram deelt de 25-jarige Amerikaan met haar 151 miljoen volgers een hersenscan die ze 'hilarisch en angstaanjagend' tegelijk noemt. Hierop is duidelijk te zien dat bepaalde delen van haar hersenen oplichten, terwijl dat bij 'gezonde' hersenen niet het geval is.

Open en eerlijk
Ariana vertelde eerder al over haar stressstoornis en de aanslag in een interview aan Vogue: "Het is moeilijk om over te praten omdat zoveel mensen zo'n ernstig en enorm verlies hebben geleden. Maar ja, PTSS is echt iets. Ik ken die families en mijn fans. Ik denk niet dat ik ooit zal weten hoe ik erover moet praten en hoe dat kan zonder te huilen. "

Uitleg
In een latere Story geeft Ariana extra informatie: "Het heeft me gewoon weggeblazen. Ik vond het informatief en interessant en wil jullie aanmoedigen om je hersenen te controleren, naar je lichaam te luisteren en goed voor jezelf te zorgen. Op een dag, als ik er klaar voor ben of me beter voel, kunnen we erover praten. Elke dag is anders, maar ik doe mijn best. Weet dat ik blijf opdagen, al mijn energie geef en mijn best doe. Ook al zien mijn hersens eruit als een wereldkaart."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs