Beyoncé is verrassend openhartig in haar docu Homecoming

Ze vertelt onder andere over de reden van haar spoedbevalling en haar strenge dieet

2017 Budweiser Made in America - Day 2
Kevin MazurGetty Images

Beyoncé is on a roll. Niet alleen verscheen haar langverwachte documentaire Homecoming op 17 april op Netflix, tegelijkertijd verraste de 37-jarige zangeres haar fans met een nieuw, gelijknamig album waarop veertig live-nummers staat die ze tijdens Coachella vorig jaar zong. Over die docu gesproken; daarin is ze uitzonderlijk open over onderwerpen waar ze normaal gesproken weinig tot niets over prijs geeft.

Listen
De documentaire gaat over Beyoncés Coachella optreden in 2018. Dat was een memorabel moment, aangezien B de eerste vrouwelijke zwarte headliner was op het wereldberoemde muziekfestival in Californië. Niet alleen zien we het twee uur durende optreden met honderd dansers en reünie van Destiny’s Child, ook zien we de voor- en nasleep van zo'n legendarisch optreden. Miss Knowles-Carter is openhartig over moeilijke momenten in haar privéleven.

Ze vertelt onder andere over de zwangerschap van haar in 2017 geboren tweeling Rumi en Sir. Niet alleen de bevalling was hels, de gehele zwangerschap was geen pretje. “De zwangerschap van mijn tweeling was vreselijk. Ik woog honderd kilogram kreeg een spoedkeizersnede.”

Daar gaat ze nog verder op in: “Ik had een veel te hoge bloeddruk, waardoor ik een zwangerschapsvergiftiging opliep. Mijn lichaam doorstond zoveel meer dan ik dacht aan te kunnen. Ik woog zelfs honderd kilogram op de dag van de geboorte.”

Destijds wist niemand waarom de spoedkeizersnede uitgevoerd moest worden. Daarover vertelt ze nu: “In de buik stopte het hartje van één van mijn twee baby’s met kloppen, meerdere keren zelfs. Daarom moest ik een spoedkeizersnede ondergaan.” Grappig feitje is dat Beyoncé vertelt eigenlijk een jaar eerder al als headliner op Coachella te staan. "Maar ik werd onverwacht zwanger. Van een tweeling, nóg een verrassing!”

Back in shape
Alsof haar bevalling nog niet zwaar genoeg was, moest Beyoncé kort na haar kraambed al op een streng dieet. Ze moest in shape zijn voor haar slopende, twee uur durende Coachella-show. Dat betekende een loeistreng, vegetarisch dieet zonder koolhydraten, suikers, zuivel en alcohol. En dat terwijl ze haar pasgeboren tweeling borstvoeding gaf. Hallelujah.

'Dit doe ik nooit meer'
Iets waar ze met gemengde gevoelens op terugkijkt, zo blijkt. “Ik had constant honger, moest mijn baby’s voeden, mijn man en andere dochter onderhouden én een show in elkaar steken."

Het was zelfs zo'n pittige tijd dat ze soms dacht nooit meer zichzelf te worden. “Ik moest dansen, maar mijn gedachten waren bij mijn baby’s. Het lukte niet. Er waren dagen waarop ik dacht dat ik nooit nog de oude zou worden, zo zwaar had ik het. Ik heb mij hard gepusht en ik heb daar een belangrijke levensles uit geleerd: zover ga ik nóóit meer.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs