Rob Peetoom draagt na 50 jaar het stokje over aan dochter Rochelle

Maak kennis met de nieuwe CEO

Black-and-white, Photography, Fashion, Portrait, Monochrome, Flash photography, Photo shoot, Monochrome photography, Style,
Rob Peetoom

Rob Peetoom vierde dinsdagavond zijn 50-jarig bestaan. Niet alleen het moment voor een spectaculaire verjaardag, waar 800 gasten konden genieten van een haute couture show van mode-ontwerper Mart Visser en optredens van Naaz, maar ook hét moment om het stokje over te dragen. Rochelle Peetoom is de nieuwe CEO van het bedrijf. "Hoe mooi is het, we houden het in de familie," aldus een trotse Rob.

De 'dochter van' heeft in de afgelopen jaren een indrukwekkend cv opgebouwd, met studies aan onder andere Parsons Design School NYC, Condé Nast College of Fashion in Londen en Harvard-universiteit in Boston. Daarna liep ze stage bij L'oreal en de Britse Vogue en heeft ze haar eigen ondernemingen gehad, terwijl ze altijd nauw betrokken bleef bij het bedrijf van haar vader.

Rochelle aan het woord
"
Als jong meisje werkte ik al in het familiebedrijf. Dat ik het bedrijf door en door ken, helpt nu ik sinds begin dit jaar CEO ben. We hebben veertien salons in Nederland, drie op Bali en één in New York. Ik overzie het reilen en zeilen van al deze salons, leg verbanden en stel doelen voor alle afdelingen. Het is mijn rol om een heldere en vernieuwende visie te hebben op het bedrijf én die visie in een strategisch plan te gieten, zodat iedereen daarmee aan de slag kan," aldus Rochelle over haar nieuwe functie.

Carrière-tips
We horen je denken: klinkt als iemand van wie je wel een aantal carrièrelessen kunt gebruiken. "Netwerken," zegt Rochelle tegen Vogue. "En dus: met iedereen praten. In restaurants, clubs en op straat. Ook als je gewoon ergens in een rij staat kun je een praatje maken met degene voor of achter je." Nog een tip: wees altijd georganiseerd. "Mijn koffer staat altijd voor 90 procent gepakt klaar in mijn slaapkamer. Wat mijn garderobe betreft, doe ik niet moeilijk. Ik hou van kwaliteitsbasics en af en toe iets dat er uitspringt, bijvoorbeeld een Gucci loafer. Ik ben iemand die graag bestelt op Net-a-Porter, dan heb ik het binnen 24 uur in huis."

Back in the days
Rob opende in 1969 zijn eerste salon in Santpoort-Zuid. Vijftig jaar later heeft Rob Peetoom zijn imperium uitgebreid met maar liefst 17 salons waarvan drie op Bali en zijn recent geopende salon in New York, gerund door zijn andere dochter Savana. Naast het uitbreiden van de salons werkte Rob aan talloze haar- en beautyproducties mee voor vele modetijdschriften, kranten en televisieprogramma's. Door de combinatie van verstand en gevoel voor haar, ervaring en zijn grote liefde voor mensen maakte Rob Peetoom het mogelijk het merk groots te maken. Naast de salons richtte Rob ook de Rob Peetoom Academy op. Hierbij worden stylisten opgeleid en voortdurende getraind op het hoogste niveau.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs