Het levensverhaal van Avicii is binnenkort te lezen in een biografie

Over zijn roem, stress en struggles

Avicii-biografie
Kevin WinterGetty Images

Een jaar geleden overleed de Zweedse Tim Bergling op 28-jarige leeftijd, beter bekend als Avicii. Binnenkort verschijnt er een biografie over het leven van de wereldberoemde dj. Zijn ups en - onvermijdelijk - vooral downs zullen centraal staan.

Leven
Avicii's leven ging niet alleen over roem en succes. De dj kampte lange tijd met stress, vermoeidheid en verslavingen. Hij werd vaak opgenomen in het ziekenhuis. Uiteindelijk werd de keerzijde van zijn succes hem fataal en pleegde de artiest op 20 april 2018 zelfmoord. Een heftige levensverhaal, waar naast de Netflix-documentaire True Stories, nu ook een boek over verschijnt.

Boek
De officiële biografie wordt geschreven door Måns Mosesson, een Zweedse journalist en auteur. Hij laat weten dat het verhaal over 'de muzikale genie wiens gevoel voor melodie hem over de hele wereld geliefd maakte' gaat. Maar ook de struggles die Avicii had komen in het verhaal naar voren.

Opbrengst
De opbrengst van het boek gaat naar de Tim Berling Foundation. Een stichting die Avicii's familie heeft opgericht na zijn overlijden. De stichting maakt zich hard voor de mentale gezondheid van jongeren en zet zich in voor zelfmoordpreventie.

Het boek ligt volgend jaar in de winkels.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs