Meghan Markle trekt zich weer niets aan van een koninklijke geboortetraditie

Ze heeft "medelijden" met Kate Middleton

meghan-markle-kate-middleton-traditie-foto-na-geboorte
Stephen PondGetty Images

Een nieuwe week, een nieuwe koninklijke traditie die Meghan Markle verbreekt. De moeder in spe heeft besloten níet vlak na de geboorte van haar kind in het openbaar te verschijnen voor persfoto's. Princes Diana, Kate Middleton en Sarah Ferguson deden dat eerder wel.

Privémoment
In een statement vertelt Het Paleis dat Meghan Markle en Prins Harry eerst wat alleen-tijd met de baby willen. "De Hertog en Hertogin kijken ernaar uit om het goede nieuws met iedereen te delen nadat ze de kans hebben gehad om de geboorte in privésferen te vieren, als een nieuwe familie."

Medelijden
Kate Middleton nam in 2015 nog deel aan de traditie om een paar uur na de geboorte in het openbaar te verschijnen voor een persmoment. In volle make-up, een jurk en op naaldhakken. Volgens Page Six heeft Meghan 'medelijden' met haar schoonzus omdat ze dit vlak na de geboorte al moest doen.

Kritiek
Britse actrice Keira Knightley leverde vorig jaar ook al kritiek op de royal traditie. In het feministische boek Feminists Don't Wear Pink (And Other Lies) wijdt de 33-jarige Keira een stuk aan 'The Weaker Sex', waarin ze zich behoorlijk laat gaan over Kates post-baby look. Ze zegt:

Laat je strijd niet zien
"We keken allemaal naar de tv. Zeven uur na haar bevalling was ze uit het ziekenhuis, opgemaakt en op hoge hakken. Het gezicht dat de wereld wil zien. Verberg je. Verberg onze pijn, onze lekkende borsten, onze razende hormonen. Zie er mooi uit, stylish, laat je strijd niet zien, Kate. (...) Laat het niet zien. Vertel het niet. Sta daar met je kleine meisje en wordt gefotografeerd door een stel mannelijke fotografen."

De pijn
Keira vertelt ter vergelijking hoe haar eigen bevalling eraan toe ging. "Mijn vagina scheurde. Je kwam eruit met je ogen wijd open. Armen in de lucht. Schreeuwend. Ze legden je op me, bedekt onder het bloed, je hoofd nog misvormd van het geboortekanaal. Ik herinner de pijn. Ik herinner het spuug, het bloed, de hechtingen, de ontlasting. Ik herinner mijn strijd. Ben ik het zwakkere geslacht?

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs