Kim Kardashian krijgt bakken kritiek op foto's met olifanten op Bali

'Shame on you', reageren volgers massaal.

Kim Kardashian krijgt kritiek
Stefanie KeenanGetty Images

Met haar 136 miljoen volgers kunnen we wel stellen dat Kim Kardashian West een aardig bereik heeft opgebouwd op Instagram. Ze verblijdt haar volgers vooral met modekiekjes, babyspam en zo nu en dan een nogal gedurfd plaatje. Dat ze graag veel reacties krijgt, moge duidelijk zijn. Alleen de discussie onder haar laatste post is hoogstwaarschijnlijk toch niet helemaal waarop ze had gehoopt; de realityster ontvangt ladingen negatieve comments.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

'Dit is niet oké'

Op de reeks foto's is te zien hoe Kim en manlief Kanye West poseren naast een olifant op het Indonesische en bij velen geliefde eiland Bali. Zo ook bij Kim, blijkt uit het bijschrift. 'Missing Bali', schrijft ze erbij, 'en het fantastische olifanten toevluchtsoord'.

Zoals de realityster zelf toch wel een beetje had kunnen verwachten, duurde het niet lang voordat de bom barstte in de comments. Op enkele positieve reacties na, krijgt Kim vooral de wind van voren. Zo vinden haar volgers 'dat ze zich moet schamen', en zeggen ze 'teleurgesteld te zijn' in Kim. Eén voor één proberen ze de realityster uit te leggen dat de olifanten in deze parken niet goed behandeld worden, maar louter dienen als toeristische trekpleister.

Ethische verantwoordelijkheid

Tot slot roepen haar volgers op om voortaan research te doen naar de plekken die ze bezoekt, en waar ze als enorm mediamagnaat dus – bedoeld of onbedoeld – reclame voor maakt. "Deze post is vooral tragisch gezien het grote bereik en de invloed die je hebt", schrijft een volger. "Vergeet niet dat je een ethische verantwoordelijkheid hebt, vooral als je besluit iets te promoten."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs