Waarom Claartje Rose geen influencer genoemd wil worden

"Zoveel mensen onderschatten wat ik doe."

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

We kennen de Nederlandse Claire Rose Cliteur (Claartje Rose) natuurlijk allemaal van Instagram, waar ze alle ins and outs van haar leven in New York deelt. Op het social media platform post ze voornamelijk foto's van haar outfits en reizen. De ondernemer, zoals ze zichzelf in haar bio omschrijft, is erg begaan met haar volgers, en dus neemt ze zo nu en dan in haar Instagram Stories uitgebreid de tijd om vragen te beantwoorden, ingezonden door haar fans. Onlangs besloot Claartje Rose weer zo'n vragenrondje te doen, waarbij er één vraag toch wel uitsprong.

De baan van Claartje Rose

"Wat is jouw baan eigenlijk, hoe noem je het?", zo vraagt een fan toch wel behoorlijk op de man af. En dat lijkt ze maar al te goed te beseffen, want tussenhaakjes voegt ze daar nog aan toe: "Ik hou van wat je doet, btw."

Claartje nam de inzending uiterst serieus, en wel omdat ze naar eigen zeggen nogal een hekel heeft aan die vraag. De reden? "Zoveel mensen onderschatten wat ik doe." En dus legt ze haar volgers dat voor eens en altijd uit. "Daar gaan we: ik ben een reisagent, een content creator, model dat van eten houdt, maar ik ben tegelijkertijd ook een fit girl, levensgenieter, ik doe mijn financiën, marketing, communicatie, sales, ben een strategisch consultant, fotograaf, redacteur, stylist, make up-artiest, creatief ondernemer, en ga zo maar door."

Instagram Story Claartje Rose Cliteur
Claartje Rose CliteurInstagram

'Geen influencer'

Haar werk gaat 24/7 door, verzekert ze haar volgers. Eén woord dat het allemaal opsomt, heeft ze alleen nog niet gevonden. Al is er wel een definitie waar ze een hekel aan heeft. "Als je een overkoepelende term weet, laat het me dan weten, maar noem me alsjeblieft geen 'influencer'. Dat woord heeft zo'n negatieve lading", legt Claartje uit, "en als ik eerlijk ben, vind ik niet dat je ons allemaal in hetzelfde hokje kan stoppen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs