Madonna geeft emotionele speech over wat LHBTQI-gemeenschap voor haar betekent

Ze ontving de ‘Advocate for Change’-award

madonna-award-inzet-lhbtq-gemeenschap
Larry BusaccaGetty Images

De Amerikaanse organisatie GLAAD – oftewel de Gay and Lesbian Alliance Against Defamation – reikte afgelopen weekend een award uit aan Madonna. Ze ontving de Advocate for Change-award vanwege haar inzet voor de LHBTQ-gemeenschap. De 60-jarige zangeres gaf een emotionele speech over wat diezelfde gemeenschap voor haar betekent.

Buitenbeentje
Madonna vertelde afgelopen zaterdag waarom ze altijd gevochten heeft voor verandering. “Tijdens mijn jeugd voelde ik me altijd een buitenbeentje,” begint ze. “Ik voelde me nergens thuis. Dat was niet omdat ik mijn okselhaar niet scheerde, ik hoorde gewoon nergens bij, oké?”

Balletleraar
Dat veranderde toen ze kennismaakte met Christopher Flynn, de eerste homoseksuele man die ze ooit ontmoette. “Hij was mijn balletleraar op de middelbare school en hij was de eerste persoon die in mij geloofde, die me speciaal liet voelen als danser, artiest en mens.”

Vrijheid
De leraar nam Madonna voor het eerst mee naar een gay club in Detroit. Een avond die haar leven veranderde, zo vertelt ze: “Voor het eerst zag ik mannen die mannen kusten, vrouwen gekleed als mannen, mannen in hot pants, ongelofelijk gedans en een bepaalde vorm van vrijheid, vreugde en geluk die ik nog nooit had gezien.”

Thuis
“Ik voelde me eindelijk niet meer alleen,” gaat Madonna verder. “Ik besefte dat het oké is om anders te zijn dan de rest. En dat ik toch geen freak was. Ik voelde me thuis en het gaf me hoop.”

Verlies
Haar balletdocent was ook degene die haar aanmoedigde naar New York te gaan om haar dromen waar te maken. Toen ze in 1977 naar The Big Apple verhuisde, kwam ze in aanraking met “diversiteit en creativiteit”, maar ook met verdriet. Er was in die tijd een aids epidemie gaande, die vaker bij homoseksuele mannen voorkwam. Madonna verloor een hoop vrienden aan de ziekte.

Vechten
“Nadat ik mijn beste vriend en huisgenootje Martin Burgoyne verloor, en daarna Keith Haring – fijne verjaardag Keith – besloot ik om de koe bij de horens te vatten en echt terug te vechten.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs