Roxeanne Hazes over de kritiek die ze krijgt op social media

"Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen dat doen"

Roxeanne Hazes in Glamour
Glamour Nederland, Marc de Groot

Roxeanne Hazes (26) weet als geen ander hoe het is om op social media bakken kritiek te krijgen. In een interview met Het Parool vertelt ze wat zulke nare reacties met haar doen, hoe ze ermee omgaat en waarom ze soms ook op deze volgers reageert.

Kritiek op social media

"Negen van de tien mensen die iets onaardigs over mij schrijven, zijn vrouwen boven de vijftig", zegt Roxeanne in het interview. "Die heten Gonny of Olga en hebben een profielfoto waarop ze met hun kleinkind staan, en schrijven teksten als: 'Je bent een afschuwelijk dik wicht', of: 'Gatver wat ben je lelijk.' Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen dat doen."

Felle reactie terug

Toch reageert Roxeanne vaak op dit soort berichten. "Ja, ik kan heel fel worden. Verbaal kan ik ze ook hebben, dus dan schrijf ik boos terug." Op de vraag van de journalist van Het Parool waarom ze deze volgers niet gewoon negeert, zegt ze: "Ik heb ook het idee dat ik op moet komen voor andere vrouwen. Ik weet heus wel dat ik niet de slankste ben, maar als die Gonny's en Olga's mij uitschelden om mijn lichaam, lezen zestienjarige meisjes mee. Die durven dan ook niet meer in badpak of bikini te lopen. Voor hen wil ik ook opkomen, in dat opzicht ben ik een echte feminist."

Niet de eerste keer

Eerder reageerde de zangeres al fel op volgers die herhaaldelijk dingen op haar aan te merken hebben. Zo kreeg ze kritiek op haar algemene kennis nadat ze in de eerste aflevering van De Slimste Mens aan het kortste eind trok. Iets wat ze zelf prima vond, maar haar volgers blijkbaar niet. In een uitgebreide post liet ze toentertijd weten wat ze daarvan vindt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs