Roxeanne Hazes over de kritiek die ze krijgt op social media

"Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen dat doen"

Roxeanne Hazes in Glamour
Glamour Nederland, Marc de Groot

Roxeanne Hazes (26) weet als geen ander hoe het is om op social media bakken kritiek te krijgen. In een interview met Het Parool vertelt ze wat zulke nare reacties met haar doen, hoe ze ermee omgaat en waarom ze soms ook op deze volgers reageert.

Kritiek op social media

"Negen van de tien mensen die iets onaardigs over mij schrijven, zijn vrouwen boven de vijftig", zegt Roxeanne in het interview. "Die heten Gonny of Olga en hebben een profielfoto waarop ze met hun kleinkind staan, en schrijven teksten als: 'Je bent een afschuwelijk dik wicht', of: 'Gatver wat ben je lelijk.' Ik kan er met mijn hoofd niet bij dat mensen dat doen."

Felle reactie terug

Toch reageert Roxeanne vaak op dit soort berichten. "Ja, ik kan heel fel worden. Verbaal kan ik ze ook hebben, dus dan schrijf ik boos terug." Op de vraag van de journalist van Het Parool waarom ze deze volgers niet gewoon negeert, zegt ze: "Ik heb ook het idee dat ik op moet komen voor andere vrouwen. Ik weet heus wel dat ik niet de slankste ben, maar als die Gonny's en Olga's mij uitschelden om mijn lichaam, lezen zestienjarige meisjes mee. Die durven dan ook niet meer in badpak of bikini te lopen. Voor hen wil ik ook opkomen, in dat opzicht ben ik een echte feminist."

Niet de eerste keer

Eerder reageerde de zangeres al fel op volgers die herhaaldelijk dingen op haar aan te merken hebben. Zo kreeg ze kritiek op haar algemene kennis nadat ze in de eerste aflevering van De Slimste Mens aan het kortste eind trok. Iets wat ze zelf prima vond, maar haar volgers blijkbaar niet. In een uitgebreide post liet ze toentertijd weten wat ze daarvan vindt.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
View this post on Instagram

Verstopt achter je toetsenbord. Oh, wat ben je stoer! In het echte leven zijn je sociale kunsten waarschijnlijk verrassend slecht, maar wat maakt het uit? Je hebt een mening online. Al je 30 volgers weten nu hoe diep je haat zit. Terwijl je op de bank hangt, ene hand in je broek, de andere heeft een telefoontje vast, boor je iemand volledig de grond in. Omdat je waarschijnlijk geen gespreksstof meer hebt met je partner en het leven inmiddels voelt als iets dat je moet doorstaan in plaats van het te willen vieren. We leven nu eenmaal in een tijdperk waarin online haat zaaien door anonieme mensen blijkbaar als ‘normaal’ wordt gezien. We zijn erin geslaagd om ons geluk te halen uit het neerhalen van anderen. Applausje voor dat! Toch zie ik het nog steeds als iets wat zeer en zeer triest is. Wat moet het een eenzaam bestaan zijn, wanneer je online galspuwen als dagtaak hebt. Waar haal je de tijd en energie vandaan? Wat ik nog triester vind is dat er net zo’n doodongelukkig persoon achter het toetsenbord zit op het kantoor van (waarvan ik dacht) professionele media als shownieuws en telegraaf door de desbetreffende online haat te bundelen en voor te schotelen aan hun lezers en kijkers. Waar gaat het heen met deze wereld? Ik ben extra blij met alle lieve reacties en DM’s. Dankjewel daarvoor! En ik ben nog steeds hartstikke trots op mijn deelname aan De Slimste Mens. Lang tweede gestaan en uiteindelijk verloren van twee sterke kandidaten die we misschien nog wel terug gaan zien in de finaleweek. Haat zal ik nooit accepteren en ik zal me nooit inhouden voor iets dat ik leuk vind, doch risicovol is. Wat zal het toch fijn zijn als we in 2019 iets liever voor elkaar kunnen zijn, mensen. ❤️

A post shared by 𝕯𝖔𝖈𝖍𝖙𝖊𝖗 𝕯𝖗𝖊 ⚡️ (@roxeannehazes) on

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs