Ellen Pompeo doet boekje open over 'giftige werkomgeving' van Grey's Anatomy

Het salaris van haar mannelijke tegenspeler was ruim twee keer zoveel

greys-anatomy-meredith-grey
Grey's Anatomy

Grey's Anatomy is één van de langst lopende en succesvolste series ter wereld. Inmiddels is de cast bezig met het zestiende seizoen. De persoon die al die seizoenen de hoofdrol op zich heeft genomen, is Ellen Pompeo. Maar als het aan haar had gelegen, had ze haar dagen als Meredith Grey al lang achter zich gelaten. De reden? Een giftige werkomgeving.

Interview Ellen Pompeo

Hoe gezellig het bij Grey Sloan Memorial Hospital is, zo vreselijk is het achter de schermen van de ziekenhuisserie. Dat vertelt Ellen Pompeo aan de Amerikaanse site Variety. De actrice wilde al eerder stoppen met de serie, maar bleef uiteindelijk om genoeg geld te verdienen voor haar kinderen.

Slecht gedrag
"De eerste tien jaar van de show hadden we behoorlijk wat problemen, slecht gedrag, echt een giftige werkomgeving," legt Ellen uit. "Maar toen ik eenmaal kinderen kreeg, moest ik voor mijn familie blijven zorgen."

Salariskloof
Één van de redenen waarom Ellen Pompeo niet tevreden was bij de serie, is dat haar mannelijke tegenspeler Patrick Dempsey veel meer betaald kreeg. En met veel meer bedoelen we meer dan het dubbele. Toen Ellen haar werkgevers vroeg om meer geld, kreeg ze dat niet. "Ze wilden het niet aan mij geven. Het is mijn show. Ik zou het meeste betaald moeten krijgen."

Miljoenen
Gelukkig verbeterden de werkomstandigheden na tien seizoenen. Toen Patrick Dempsey vertrok, leek dit het einde van Grey's Anatomy. "Mijn bazen dachten dat de serie niet verder kon zonder een mannelijke hoofdrol. Dus werd het mijn doel om het tegendeel te bewijzen," aldus Ellen. Inmiddels heeft de actrice wél een forse loonsverhoging binnengesleept. Ze verdient nu zo'n 18 miljoen euro per jaar.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs