Dit zijn de vijf rijkste rappers ter wereld

Waar zijn de vrouwen in dit lijstje?

kanye-west-jay-z-rijkste-rappers-ter-wereld
Kevin MazurGetty Images

Zakenblad Forbes levert ons regelmatig opvallende nieuwtjes op. We weten het salaris van Negin Mirsalehi, wie de rijkste celebrities van Amerika zijn en nu ook wie de vijf rijkste rappers ter wereld zijn.

Top vijf
De nummer één was al bekend: Jay-Z, die de eerste hiphop-artiest is die zichzelf miljardair kan noemen. De tweede plek gaat naar Dr. Dre. De No Diggity-rapper heeft een geschat vermogen van ruim 700 miljoen euro. P. Diddy staat op nummer drie. Hij staat vlak achter Dre, met ruim 650 miljoen euro.

De vierde meest rijke rapper ter wereld is Kanye West. Hij zou ruim 200 miljoen euro op zijn naam hebben staan. De grote verrassing is de vijfde plek. Drake is de jongste van het rijtje (32 jaar) en heeft al zo'n 130 miljoen euro in bezit.

Waar zijn de vrouwen?
Gevalletje leuk om te weten, maar ook behoorlijk confronterend. Kijk maar eens goed naar de lijst: het zijn allemaal mannen. Nu kun je denken: ja, maar er zijn ook minder vrouwelijke rappers. Klopt. Maar is dat geen probleem an sich? Waarom breken vrouwelijke rappers niet door? En als ze dan toch weten door te breken, waarom krijgen ze dan minder betaald?

Cardi B
Rapper Cardi B had eerst ook te maken met de salariskloof. Tot ze het zat was, en hetzelfde loon als haar mannelijke collega's eiste. "Toen ik minder bekend was, deed ik vaak klussen met mannelijke rappers samen. En toen vroeg ik altijd 'bro, waarom verdient deze man meer geld dan ik, wanneer ik degene ben die alle mensen hiernaartoe krijgt?' Toen zei ik: 'Weet je wat, ik ga geen boekingen meer aannemen tot jullie me hetzelfde betalen'."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs