Fajah Lourens zat op het randje van een burn-out

"Ik moest veel te veel van mezelf"

Een succesvol Instagram-account, drie populaire boeken, een druk sportschema, een bikinilijn en trainingsvideo's. Fajah Lourens heeft het allemaal op haar naam staan. Maar niet zonder gevolgen. In een openhartig interview vertelt de fitnessguru dat ze bijna tegen een burn-out aanzat.

Fajah Lourens

Aan Grazia vertelt Fajah haar persoonlijke verhaal. De 37-jarige moeder van twee heeft een goedlopend bedrijf My Killer Body Motivation. Ze heeft lange tijd alles alleen willen doen, op zakelijk gebied en persoonlijk vlak, en dat eisten zijn tol. "Ik heb heel lang alles zelf willen doen en niets uit handen durven geven. Maar dat kan gewoon niet, want ik heb lang niet overal verstand van," vertelt Fajah. "Het is ook heel vermoeiend, ik zat een tijdje terug tegen een burn-out aan. Ik moest veel te veel van mezelf: mijn eigen bedrijf runnen, veel sporten, op mijn eten en drinken letten, een verbouwing regelen."

Kinderen
Ook het verdelen van haar tijd tussen kinderen en werk was een struikelblok: "Ik probeer me er niet al te schuldig meer over te voelen, al blijft het natuurlijk altijd een worsteling, dat zal iedere werkende moeder wel herkennen. Als mensen op Instagram dan riepen: ‘O, ben je nu weer op reis zonder je kinderen," dan kon dat wel hard binnenkomen."

Eisen
Inmiddels heeft ze geleerd om dingen los te laten en minder hoge eisen te stellen: "Het geeft niet als ik een keertje niet sport en ik hoef heus niet altijd perfect in shape te zijn."

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs