Meghan en Harry nemen afstand van stichting met William en Kate

De ruzie-geruchtemolen draait op volle toeren

meghan-harry-kate-william
Max Mumby/IndigoGetty Images

Dat Prins Harry en Meghan Markle een sterke eigen mening hebben en niet altijd doen wat wordt opgedragen, is inmiddels duidelijk. Ook vandaag kiest het koninklijke paar een andere weg. Het Britse koningshuis bevestigt dat de twee uit de stichting The Royal Foundation stappen, die ze eerder samen met Prins William en Kate Middleton bestuurden.

Harry en Meghan

De stichting, die in 2009 is opgericht door William en Harry, richt zich op liefdadigheidswerk van milieu tot mentale gezondheid. Na het huwelijk tussen Kate en William voegde de 37-jarige moeder van drie zich toe. Ook Meghan werd vorige jaar, na haar bruiloft, een bestuurder. Waarom de twee de stichting verlaten, is niet duidelijk. Veel bronnen vertellen dat de samenwerking stroef verliep en Harry en Meghan meer flexibiliteit willen.

Stichting
Gelukkig gaan de ouders van Archie gewoon verder met het liefdadigheidswerk en starten een eigen stichting. Details zijn nog niet bekend gemaakt. In het officiële persbericht van The Royal Foundation staat dat de twee koppels wel blijven samenwerken.

Scheiding
Het nieuws laat de geruchtenmolen weer op volle toeren draaien. Er werd al langer gespeculeerd dat de royals, en dan vooral Meghan en Kate, het niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Zo besloten Meghan en Harry, tegen veel verwachtingen in, niet naast Kate en William te gaan wonen. Ook richtten ze afgelopen jaar hun eigen Instagrampagina op, terwijl de rest van de royals foto's plaatst via het gezamenlijke Kensington Royal Instagramaccount.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs