Kim Kardashian hernoemt shapewear na lading van kritiek

"Ik pleit voor inclusiviteit en diversiteit met mijn merk en producten"

kim-kardashian-Psalm
Matt Winkelmeyer/MG18Getty Images

Multitalent Kim Kardashian bracht vorige maand haar nieuwste product aan de man: een nieuwe lijn van corrigerend ondergoed onder de noemer ‘Kimono’. Een naam die, niet geheel onverwachts, flink wat stof deed opwaaien.

Kimono

De naam was volgens de realityster een referentie naar haar eigen naam. Toch associeerden haar volgers het met het traditionele Japanse kledingstuk. Veel van hen vroegen zich af waarom de moeder van vier voor deze naam heeft gekozen. De shapewear heeft niks te maken met Japan, noch Azië. Veel noemen de naam dan ook respectloos en was de hashtag 'KimOhNo' lange tijd trending op Twitter.

Het liep pas echt uit de hand toen de burgemeester van Kyoto de realityster verzocht de naam ervan te veranderen. "Ik wil je vriendelijk verzoeken nog eens na te denken over de naam Kimono als merk. Kimono is traditionele klederdracht die erg belangrijk is in onze cultuur en geschiedenis," aldus de burgemeester Daisaku Kadokawa in een open brief.

Solutionwear

Kim liet eerder al aan de New York Times weten dat ze achter de naam staat en niet respectloos wilde overkomen, maar vandaag komt ze daar op terug. "Ik pleit voor inclusiviteit en diversiteit met mijn merk en producten. Na lang nagedacht te hebben, heb ik besloten om mijn Solutionwear opnieuw uit te brengen onder een nieuwe naam," laat ze weten op social media. Hè, hè en nu maar hopen dat ze niet weer de fout in gaat.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs