Amerikaanse Megan Rapinoe boegbeeld van het WK

"Ik denk dat we dit gesprek eindelijk aan moeten gaan om de volgende stap te kunnen zetten"

Megan-rapinoe-wk
NurPhotoGetty Images

Tijdens de bloedstollende finale van het WK vrouwenvoetbal zag Nederland Amerika er met de winst vandoor gaan. Hoewel de vrouwen stuk voor stuk schitterden op het veld, was het vooral Megan Rapinoe, aanvoerder van het Amerikaanse team, waar iedereen het over had.

Amerikaanse Megan Rapinoe boegbeeld van het WK

Rapinoe spreekt zich openlijk uit tegen genderdiscriminatie, ongelijke betaling en gebrekkige investeringen in de vrouwensport. Sinds ze in 2012 uit de kast kwam, helpt ze organisaties daarnaast ook homofobie uit de sport te verdrijven.

Na hun winst stond de 34-jarige de pers te woord, waar ze liet weten enorm trots te zijn op de bijzondere groep waarvan ze onderdeel is. Ook greep ze dat moment aan om nogmaals te pleiten voor de gelijkheid in de voetbalwereld. "Ik denk dat we dit gesprek eindelijk aan moeten gaan om de volgende stap te kunnen zetten. Iedereen is er klaar voor," reageerde Rapinoe nadat ze "equal pay" leuzen hoorde in het publiek tijdens de finale en voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA, Gianni Infantino, werd uitgejoeld. Rapinoe bekritiseerde openlijk de FIFA, die in haar ogen het WK voor vrouwen niet serieus nam door op dezelfde dag de finales van de Copa América en de Gold Cup te plannen.

Omdat we het waard zijn

"'Zijn we het wel waard?', 'Zouden we wel hetzelfde betaald moeten krijgen?' en 'Is de markt wel hetzelfde?', we zijn we klaar met die smoesjes. Iedereen is daar wel klaar mee; zowel fans als spelers. En ik denk dat sponsoren daar ook wel klaar mee zijn. Laten we juist voorruit gaan," stelde ze. "Hoe kunnen we vrouwelijke federaties over de hele wereld supporten. Wat kan de FIFA daaraan bijdragen? Wat kunnen we doen om vrouwelijke teams over de hele wereld te steunen. Wij als spelers, álle spelers van het wereldkampioenschap, zetten een spectaculaire show neer."

Hecht

In haar reactie wees ze ook op de hechtheid van de Amerikaanse ploeg. "We zijn een groep gekke meiden en dat maakt ons bijzonder. We weten niet wat opgeven is en zijn zo hecht; we doen alles om te winnen. Het is ook heerlijk dat al onze families en vrienden hier zijn. Ik weet gewoon niet hoe ik me nu moet voelen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs