Snoop Dogg heeft iets belangrijks te zeggen over vrouwenvoetbal

"Dat moet van Snoop Dogg"

snoop-dogg-rapper-optreden
Jordan NaylorGetty Images

Het vrouwelijke voetbalteam van de Verenigde Staten ging er afgelopen weekend met de winst vandoor tijdens het WK Voetbal. De Oranje Leeuwinnen behaalden de tweede plek (en daar is Nederland behoorlijk trots op).

Er is genoeg te vieren. Behalve dan dat er één probleem is: er is een ontzettend groot salarisverschil tussen vrouwelijke en mannelijke professionele voetballers (en trouwens ook bij andere beroepen). Snoop Dogg heeft daar iets over te zeggen.

Snoop Dogg over salariskloof vrouwenvoetbal

De bekende rapper plaatst een video op Instagram over de winst van het Amerikaanse voetbalteam. "Shout out naar het vrouwenvoetbalteam voor hun vierde overwinning," begint hij. Snoop gaat verder: "Het onderwerp waar ik het over wil hebben: de vrouwen krijgen maar 90.000 dollar extra per speler, terwijl de mannen 500.000 krijgen als ze winnen."

Gelijkheid
Dat is geen eerlijke verdeling, vindt hij. En al helemaal niet als je naar de prestaties van het Amerikaanse vrouwenteam ten opzichte van het mannenteam kijkt. "De f*cking trieste mannen van het Amerikaanse voetbalteam hebben nog nooit iets gewonnen en zullen ook nooit winnen. Ze kunnen niet eens verder komen dan de eerste ronde," aldus de rapper.

Hij eist dat de vrouwen meer krijgen. "Betaal de dames wat ze waard zijn. Geef ze 500.000 dollar per atleet. Dat moet van Snoop Dogg."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs