Zangeres Tabitha openhartig over het verliezen van haar vader

"Ik kwam in een harde wereld terecht."

tabitha
Robin van der Schaft

Tabitha is de meest gestreamde zangeres van Nederland en scoort hits met Ronnie Flex, Kris Kross Amsterdam en Bizzey. Maar haar leven verliep niet altijd succesvol, in een nieuwe interview met de Volkskrant is ze openhartig over haar zware jeugd.

Tabitha vertelt over haar zware jeugd

Tabitha, bekend van Hij Is Van Mij en Is Dit Over, groeide op in een klein dorpje in Zuid-Holland. Haar ouders hadden een Chinees-Surinaams restaurant en waren erg gelukkig. Tot haar vader overleed. "Mijn vader werd ziek toen ik 3 was, zes jaar later overleed hij. When the shit hits the fan – dan zie je wie je vrienden zijn, het filtert. Duizenden mensen op een begrafenis en daarna zie je niemand meer. Mijn kindertijd bekijk ik als een droom, vanaf de dag dat hij overleed kwam ik in een harde wereld terecht. Op school had ik net geleerd wat een dozijn was. Twaalf potloden in een doosje. Eerst had ik twaalf potloden, nu was er nog maar één over: mijn moeder. Alles was weg."

Familie
Niet alleen de 26-jarige zangeres had het moeilijk met dit grote verlies, ook de rest van haar gezin was in rouw. "Mijn broer en zus waren ouder. Mijn moeder bleef een extra bord op tafel zetten, alsof mijn vader er nog was. ’s Ochtends moest ik zelf mijn brood smeren en mijn haar doen. Ik was alleen maar boos. Later zag ik pas hoe moeilijk mijn moeder het had. De liefde van haar leven was overleden en zij bleef achter met drie kinderen en een berg schulden," vertelt ze.

Carrière
Niet veel later, op haar vijftiende, tekende Tabitha bij haar eerste platenlabel. Hierna probeerde ze het ook in Amerika te maken, maar dat ging niet zonder slag of stoot: "Ik dacht altijd dat Hollywood me gelukkig zou maken, maar ik zag daar alleen maar ongelukkige mensen." Toen ze voor een kort bezoekje in Nederland was, kwam ze Ronnie Flex tegen: "Hij was een nieuw album aan het opnemen, Rémi, en vroeg of ik op twee of drie liedjes wilde meezingen. Vanuit Amerika zag ik dat een duet van ons een hitje werd. Laat ik dan maar naar Nederland teruggaan, dacht ik. Ik was de halve wereld overgegaan om te zien dat dit mijn thuis is." Sindsdien is ze druk bezig met haar solocarrière en populaire clubtour: "Ik vertrouw erop dat wat ik verdien naar me toe zal komen."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs