R. Kelly opnieuw opgepakt wegens seksueel misbruik minderjarigen

"De meeste, zo niet alle, beschuldigingen zijn al decennia oud," volgens zijn advocaat

rkelly-misbruik-minderjarigen-opgepakt
PoolGetty Images

In februari stond R. Kelly nog voor de rechter in Chicago. Hij had meerdere beschuldigingen van seksueel misbruik op zijn naam staan, maar bleef zich vasthouden aan zijn onschuld. Tot afgelopen donderdag was hij op borgtocht vrij, maar hij werd toen opnieuw in de boeien geslagen.

R.Kelly opnieuw opgepakt wegens seksueel misbruik

Kelly heeft dertien beschuldigingen op zijn naam staan waaronder het bezit van kinderporno, het aanzetten van minderjarigen tot seksuele handelingen en het belemmeren van de rechtsgang. Eén van de aanklachten gaat over een tape die hij, naar verluidt, 20 jaar geleden maakte in het bijzijn van vier tieners.

Jaren later zou de zanger erachter komen dat de expliciete beelden ontbraken uit zijn bestand en zou hij honderdduizenden dollars neergeteld hebben om de beelden weer in handen te krijgen. Volgens de aanklagers hebben Kelly en een van zijn voormalige werknemers één van de betrokken meisjes en haar ouders een reis cadeau gedaan. Dit kwam niet uit de lucht vallen; op deze manier waren ze niet beschikbaar voor een strafrechtelijk onderzoek. Daarnaast werden ze ook omgekocht met hoge geldbedragen om de seksuele relatie van het meisje met Kelly voor zich te houden.

Surviving R. Kelly

R. Kelly wordt al jaren beschuldigd van seksueel misbruik door verschillende vrouwen, van wie een deel zegt minderjarig te zijn geweest op het moment dat het gebeurde. De documentaire Surviving R. Kelly die in januari 2019 werd uitgezonden op Amerikaanse televisie, haalde verschillende zaken weer boven. Na de documentaire dienden nog meer vrouwen een aanklacht in. Zijn advocaat, Steve Greenberg, zei vrijdag dat er geen nieuw bewijs was tegen de zanger, Volgens Greenberg zijn 'de meeste, zo niet alle, beschuldigingen zijn al decennia oud.' Als het echter aan de federale aanklagers ligt, komt de 52-jarige niet op korte termijn op vrije voeten, omdat hij vluchtgevaarlijk zou zijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs