Amerikaanse president Trump probeert rapper A$AP Rocky vrij te krijgt

'Als je dan toch bezig bent, Donald Trump, kun je dan ook die kinderen uit de kooien bevrijden?'

justin-bieber-donald-trump
Getty Images

De Amerikaanse rapper A$AP Rocky werd begin deze maand in de boeien geslagen in Stockholm. De 30-jarige wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een mishandeling. Vrijdag zijn voorarrest verlengd, waardoor hij volgens Amerikaanse media zeker nog 25 juli vast zit.

President Trump probeert rapper A$AP Rocky vrij te krijgen

Op aandringen van onder anderen zijn vrouw Melania Trump, Kim Kardashian en Kanye West liet de Amerikaanse president Trump zich dit weekend uit over de zaak van A$AP Rocky. Trump belde de Zweedse premier Stefan Löfven op om de rapper vrij te krijgen; hij was zelfs bereid om garant te staan voor de borgsom, zodat hij op borgtocht vrij kan komen.

Zweden kent echter geen borgtocht, daardoor kunnen ze vrij weinig voor de rapper doen. "Ik zal Trump uitleggen dat het Zweedse rechtssysteem onafhankelijk is. In Zweden is iedereen gelijk voor de wet en dat geldt ook voor bezoekers uit andere landen," aldus Löfven. Trump is niet van plan Rocky te laten zitten. "In de komende 48 uur spreken we elkaar weer", liet Trump weten op Twitter.

Justin Bieber reageert op Trump

Dit nieuws is popster Justin Bieber niet ontgaan. Een aardige geste, vindt Biebs. Maar hij reageert ook heel scherp op de Amerikaanse president. “Ik waardeer dat je hem probeert te helpen. Maar als je dan toch bezig bent, Donald Trump, kun je dan ook die kinderen uit de kooien bevrijden?”, tweette Justin. De tweet werd ruim 200.000 keer gedeeld.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Met ‘kooien’ doelt Bieber naar de situatie in de detentiecentra op de Amerikaans grens met Mexico, waar ook kinderen worden vastgehouden. Onlangs nog doken beelden en getuigenissen op over de barre omstandigheden.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs