Roxeanne Hazes over lichaam na bevalling: 'F*ck het ideaalbeeld'

"Ik kon het niet opbrengen om voor mezelf te zorgen"

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Roxeanne Hazes beviel een jaar geleden van haar zoontje Fender. Sindsdien is ze niet alleen meer Roxeanne, zangeres, vriendin van Erik Zwennes en dochter van André Hazes. Ze is nu Roxeanne, moeder. Punt. Althans, zo voelde dat voor Roxeanne zelf, zo vertelt ze in haar nieuwe column voor VIVA Mama.

Roxeannes lichaam post-bevalling

Roxeannevindt dat we het ideaalbeeld van hoe een vrouw eruit zou moeten zien - tijdens een zwangerschap en daarbuiten - helemaal moeten loslaten. "F*ck het ideaalbeeld, want dat bestaat helemaal niet," schrijft ze. "Je bent een klein mensje in leven aan het houden. Gun jezelf op dat moment dus iets waar je gelukkig van wordt. Voor mij is en zal dat altijd eten blijven."

"Eten voor twee, zo’n zwangerschapsfabeltje, omarmde ik vol enthousiasme," aldus de moeder. "Ik at letterlijk van alles de dubbele hoeveelheid en kwam tijdens mijn zwangerschap dertig kilo aan." De zangeres vertelt dat ze uiteindelijk rond de 100 kilogram woog.

Na de borstvoeding
Na de geboorte van Fender veranderde dat weer. "Ik gaf borstvoeding en vond het heerlijk om tijdens voedingssessies een doos Oreo’s leeg te eten. Kon allemaal, want ik viel alleen maar af," zo vertelt ze. "Tot mijn melkproductie afnam en Fender overging op flesvoeding, maar ik bleef doorgaan met mijn voedingssessies."

Eigen gezondheid
De komst van Fender maakte het moeilijk voor de zangeres om aan zichzelf te denken. "De hormonen gierden door mijn lijf en soms kon ik het gewoon niet opbrengen om gelukkig te zijn, laat staan om voor mezelf te zorgen," aldus Roxeanne. Uiteindelijk besloot ze weer te gaan sporten en gezonder te eten. "Ik doe dit voor mezelf, de vrouw die ook nog ergens in me schuilt. Want soms vergeet ik dat even. Ik ben ook nog vrouw en geliefde."

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs