Rihanna maakt korte metten met Donald Trump op Instagram

Hij reageerde op de recente schietpartij in Amerika

rihanna
Dimitrios KambourisGetty Images

Afgelopen weekend vond er in de Verenigde Staten een dodelijke schietpartij plaats in El Paso, een plaatsje in de staat Texas. Het gaat om een terroristische aanslag en een hatecrime ten opzichte van de zogenaamde hispanics, oftewel inwoners met een culturele achtergrond in de voormalige Spaanse en Portugese koloniën van Latijns-Amerika. De dader is een Amerikaan.

Donald Trump noemt de schietpartij op Twitter "tragisch," "laf" en "een haatvolle daad." Zangeres Rihanna valt over zijn woorden en haalt hard uit naar de president.

Rihanna bekritiseert Trumps reactie op schietpartij in El Paso

"Uhm Donald, je spelt 'terrorisme' verkeerd," begint de zangeres op Instagram. Ze verwijst naar het feit dat Trump de schietpartij niet erkent als terroristische aanslag, terwijl er Amerikaanse burgers zijn gedood. "Je land heeft twee terroristische aanslagen achter elkaar gehad, waarbij bijna 30 mensen om het leven zijn gekomen."

Schietpartij in Californië
Vorige week vond er ook al een schietpartij plaats in Amerika, dit keer op een foodfestival in Californië. "De dader kon gewoon legaal een AK-47-geweer in Las Vegas kon kopen, om vervolgens door te rijden naar een food festival. Hier zijn 6 mensen omgekomen, waaronder een baby," vertelt Rihanna.

Imagine a world
"Beeld je eens een wereld in waarbij het makkelijker is om een AK-47 te krijgen dan een visum. Beeld je eens een wereld in waar een muur gebouwd wordt om de terroristen in Amerika te houden," aldus de Wild Thoughts-zangeres. Ze levert kritiek op president Trump, die migranten uit Amerika wil houden door middel van een muur.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs