Victoria’s Secret kiest voor het eerst transgendermodel

Never stop dreaming

victorias-secret-transgender
Pascal Le SegretainGetty Images

Voor het eerst in de geschiedenis van Victoria’s Secret kiest het lingeriemerk een transgendermodel uit voor een campagne. Ontmoet de 22-jarige Valentina Sampaio uit Brazilië.

Victoria's Secret kiest voor transgendermodel

Op Instagram plaatste het model een video, met de boodschap: Never stop dreaming.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Vorig jaar ging Victoria's Secret nog flink door het stof, omdat de grote baas, Ed Razek, liet weten dat er bij het lingeriemerk 'geen plaats zou zijn voor transgendermodellen'. De extravagante shows zouden als 'sprookje' gezien moeten worden, en daar zouden transgendermodellen, volgens hem, niet in thuis horen. Een storm van kritiek volgde, waarin zowel Razek, als Victoria’s Secret het moesten ontgelden.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Na veel ophef bood Razek zijn excuses aan via het officiële Twitteraccount van Victoria's Secret. "Mijn opmerking over transgenders in de show van Victoria’s Secret kwam over als ongevoelig. Sorry daarvoor. Voor de duidelijkheid: we willen wel degelijk een transgendermodel in de show hebben. Er zijn ook veel transgenders bij castings geweest, maar net als vele anderen hebben ze het niet gehaald. Dat ging nooit om hun geslacht. Ik bewonder hun reis op weg naar wie ze echt zijn."

Victoria's Secret-show 2019 afgelast

Dit is niet de eerste keer dat er kritiek wordt geuit op Victoria's Secret. Mede door de stompzinnige uitlatingen van Razek zijn ze bezig met een rebranding. Het befaamde lingeriespektakel zal dit jaar dan ook niet doorgaan. Dit is de eerste keer in 24 jaar dat VS de modeshow aflast. VS-Angel Shanina Shaik vertelde echter aan de Australische krant The Daily Telegraph dat dit niet het einde van Victoria's Secret is.

"Helaas gaat het dit jaar niet door, wat voor mij best wel wennen is omdat ik normaal gesproken nu hard aan het trainen zou zijn voor de show,” aldus het model. "Maar ik weet zeker dat er in de toekomst wel weer iets gaat gebeuren.”

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs