Julia: 'We wisten dat dit ons eerste kind moest worden'

Een kind zit nog niet direct in de planning.

Hair, Face, Facial expression, Red, Pink, Head, Yellow, Fashion, Smile, Blond,
Robin van der Schaft

Een kind zit nog niet direct in de planning. Julia en Dave willen eerst nog even oefenen, met hond Klaas, zo vertelt Julia in haar nieuwe column in Glamours grote modenummer.

Julia: 'We wisten dat dit ons eerste kind moest worden'

Mensen moeten altijd lachen als ze de naam van onze hond horen. Little did we know dat die naam perfect bij hem zou passen, toen we begin dit jaar deze (ongewilde) hond adopteerden. Klaas had bij zijn geboorte vastgezeten in de baarmoeder, waardoor er een dierenarts aan te pas moest komen om hem te halen, en hij nu een korte staart met knikken heeft. Dave en ik zijn dol op grote, lompe honden, en ons ervan bewust dat perfectie – in dieren én mensen – niet bestaat. We wisten zeker dat deze cane corso ons eerste kind moest worden. Want dat is het, een kind. Dag en nacht vraagt-ie om je aandacht en energie. Maar ik heb het ervoor over, omdat ik een echt hondenmens ben.

'Perfectie – in dieren én mensen – bestaat niet'

Dierenzaken

Op mijn werk zijn er geregeld zaken waar een dier bij betrokken is. Zo stond ik onlangs een vrouw bij die de rekening van de dierenarts niet kon betalen. Die had haar hond ‘gegijzeld’ totdat het baasje de rekening zou betalen. Naarmate de dagen vorderden, werd de rekening hoger en hoger, waardoor het nog moeilijker werd om deze te betalen. We kwamen tot een schikking. De hond mocht terug naar het baasje en er kwam een betalingsregeling. Iets langer geleden liep een zaak minder gelukkig af. Wat veel voorkomt, is dat een hond in beslag wordt genomen. Soms door ziekte-uitbraak of doordat een hond als gevaarlijk is aangeduid.

Als buurtbewoner of kennis kun je namelijk aangifte doen tegen een hond. Het Openbaar Ministerie kan dan besluiten om tot inbeslagneming over te gaan. Ik help mijn cliënt dan om de hond terug te krijgen door bijvoorbeeld met tegenbewijs te komen. Ook in deze zaak zochten we bewijs dat de hond niemand tot last was. Dat lukte, hij mocht terug naar zijn baas. Maar toen wij hem wilden ophalen, bleek de hond al ingeslapen, door een administratieve fout binnen het OM.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Klaas de superhero

Verschrikkelijk. Wat ik ook zie, is dat honden een belangrijke rol spelen bij inbraken, op een positieve manier: inbrekers trekken zich vaak terug als er een hond in beeld is. Zo ook bij ons thuis. We waren twee maanden geleden op vakantie, mijn neefje paste op Klaas. Doordat Klaas waaks en alert was, werd mijn neefje wakker en zag dat twee inbrekers met een breekijzer bezig waren om binnen te komen via de achterdeur grenzend aan zijn slaapkamer. Toen Klaas alarm sloeg, realiseerden de inbrekers zich dat mijn neefje en Klaas thuis waren en namen de benen. Klaas de superhero.

Ik wist al dat mijn baby de leukste, knapste en slimste ter wereld is, maar nu weet ik het zeker. Jammer voor zijn baasjes vóór ons, die het karakter van deze doorzetter niet zagen. Gelukkig voor ons, want hij hoort nu bij ons gezin. En zo zie ik het ook, als oefening voor een ‘echt’ gezin. Wanneer? Dat weten we nog niet. We hebben onlangs een nieuw huis gekocht, waar Klaas lekker kan rennen en de ruimte heeft. En er is óók genoeg ruimte voor een wezentje dat op twee benen rondrent.

Elke maand in Glamour

Elke maand lees je Julia's column in Glamour, waarin ze je meeneemt in haar bewogen leven én het reilen en zeilen als strafrechtadvocaat in opleiding!

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs