Amerikaanse zanger beweert: 'Lady Gaga heeft Shallow gestolen'

Hij eist miljoenen van de zangeres

a-star-is-born-lady-gaga-bradley-cooper-shallow
A Star Is Born

Iedereen die A Star Is Born heeft gezien moet Shallow wel een paar keer op repeat hebben gezet. Het duet van Lady Gaga en Bradley Cooper won niet voor niets een Oscar voor het beste filmliedje. Lady Gaga schreef Shallow samen met Andrew Wyatt, Anthony Rossomando en Mark Ronson, maar een onbekende zanger beweert nu dat het nummer gestolen is.

Steve Ronson eist miljoenen van Lady Gaga

Steve Ronsen is van plan een rechtszaak aan te spannen tegen de zangeres, zo meldt Page Six. Hij beweert dat Gaga Shallow afgeleid heeft van het nummer Almost, dat hij in 2012 schreef. Het gaat vooral om het bekende gitaardeuntje dat je in het begin van Shallow hoort. De zanger eist miljoenen dollars schadevergoeding.

Reactie
Lady Gaga's advocaat heeft gereageerd op de beschuldigingen. Hij noemt het "een schaamteloze poging om geld te verdienen aan het werk van een succesvolle artiest." Ook gaat hij in op het gitaardeuntje, dat volgens de advocaat een standaard notencombinatie is in de muziekwereld. Benieuwd naar Almost? Hier is het nummer:

Even ter vergelijking, hier is Shallow:

Eerlijk is eerlijk: het eerste deuntje van Almost heeft inderdaad iets weg van het gitaarspel in Shallow. Maar verder lijken de liedjes nauwelijks overeenkomsten te hebben. Wat jij?

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs