Deze Stranger Things-actrice blijkt ook bizar goed te kunnen zingen

Ja, zélfs beter dan Dustin

Maya Hawke
Netflix

Het is inmiddels anderhalve maand geleden dat het derde seizoen van Stranger Things op Netflix is verschenen. In de nieuwe afleveringen keren Eleven en haar vrienden uiteraard terug, maar we maken ook kennis met nieuwe personages, onder wie Robin (gespeeld door Maya Hawke), die al snel veel te slim blijkt te zijn voor haar baantje als ijsschepper in de nieuwe shopping mall in Hawkins. Maar niet alleen in de serie verbaast Maya ons; de actrice heeft haar fans verrast met twee nummers. Ja, nummers. De zangeres kan zingen. En hoe.

Maya Hawke door je speakers

Eerder schreef de actrice al op Instagram dat de nummers eraan zaten te komen, maar nu ze beide nummers officieel heeft gelanceerd, kunnen we er niet meer omheen; er ligt voor de dochter van de Amerikaanse actrice Uma Thurman (ja, ook dát wist je misschien nog niet) niet alleen een carrière als actrice, maar vrijwel zeker ook als zangeres in het verschiet.

Nummers
Het eerste nummer van Maya heet 'To Love a Boy'. De tekst schreef de actrice in eerste instantie als een gedicht, dat ze later stuurde naar de Grammy Award-winnende Amerikaanse singer-songwriter Jesse Harris (die eerder samenwerkte met Lana del Rey en Norah Jones). Hij schreef vervolgens een melodie bij het nummer. "Het gaat over een droomrealiteit waarin je van iemand kunt houden op een allesoverheersende manier", vertelt de actrice slash aanstormend zangtalent aan de Amerikaanse muziekwebsite Pitchfork.

Videoclip
In de videoclip speelt Maya een zeemeermin, en gaat ze op zoek naar een jongen van wie ze net zoveel kan houden als de zee. De video is echter iets anders dan dat je gewend bent van videoclips. Aan Pitchfork legt ze uit waarom. "Ik ben een professionele actrice, maar geen professionele muzikant, en dus wilde ik het ook niet professioneel aanpakken. Ik heb al mijn eigen geld uitgegeven aan de videoclip. Zo huurde ik een zeemeermin-kostuum, dat er echt belachelijk uitziet, maar ik vind dat eigenlijk best wel grappig."

Het tweede nummer van Maya heet 'Stap Open'. Beide nummers luister je hieronder.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs