Bibi Breijman leest hardop haatreacties voor en daar schrik je van

Doodsverwensingen zijn geen uitzondering

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Dat Bibi Breijman (28) niet alleen maar liefde van haar volgers krijgt, is geen geheim meer. De vlogger is sinds haar burn-out openhartiger dan ooit tegenover haar volgers. In december 2017 gaf de vlogger aan dat het haar allemaal even te veel werd. "Ik voel me opgejaagd, ik ben 24/7 met de mening van anderen bezig", zei ze toen in een video. Inmiddels heeft Bibi de draad weer opgepakt, maar nog steeds krijgt ze continu commentaar te horen. Aan die negativiteit wijdt de vlogger nu een complete video, waarin ze haatreacties voorleest. En daar schrik je van.

Bibi Breijman leest haatreacties voor

De video neemt Bibi op om aandacht te vragen voor online pesten. "Dat mag niet onderschat worden." En dan heeft ze het niet alleen over het effect van online pesten op influencers en vloggers zoals zij, maar vooral ook op kinderen. Bibi kan haar volgers verzekeren: die haat komt écht aan. Om die uitspraak kracht bij te zetten, leest de vlogger haatreacties voor die zij naar haar hoofd geslingerd krijgt onder haar foto's en video's op social media.

Doodsverwensingen geen uitzondering
"Nepwijf, met je neptranen. Ga een baan zoeken", "Je bent niets, je kan niets en je zal nooit iets worden" en "Je bent een slecht voorbeeld voor de mensheid", zijn reacties die Bibi onder meer voor haar kiezen krijgt. Maar ook reacties over haar uiterlijk, privéleven en zelfs doodsverwensingen zijn geen uitzondering. Negen van de tien keer komen ze van een anoniem account. En hoe graag Bibi die reacties ook wil negeren, dat gaat gewoon niet zo makkelijk, stelt ze. "Het komt gewoon bij je binnen." Haar boodschap is dan ook: "Neem het online iets vaker voor elkaar op. Want het moet stoppen."

De video waarin Bibi de haatreacties voorleest, bekijk je hieronder. Vanaf de zesde minuut begint ze met het voorlezen.

This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs