Famke Louise maakt theaterdebuut in The Christmas Show

Famke Louise is niet te stoppen

famke-louise-the-christmas-show
Lisa Wals

Ze heeft pas net de laatste show afgesloten van haar bomvolle zomertour, maar heeft nu al een hele hoop leuke dingen om naar uit te kijken. Te beginnen met haar theaterdebuut in The Christmas Show die later dit jaar van start gaat in The Ziggo Dome in Amsterdam. De 20-jarige is één van de headliners van de vijfde en tevens jubileumeditie van het kerstspektakel. Glamour sprak haar over haar nieuwe klus.

Famke Louise maakt theaterdebuut in The Christmas Show

The Christmas Show vertelt het verhaal van Doornroosje en haar kerstprins. Het verhaal past, volgens Carlo Boszhard die het spektakel aan elkaar praat, perfect bij de kerstgedachte. "Het gaat om liefde, saamhorigheid. En met het decor, kostuums en de muziek belooft het een spectaculaire show te worden." Famke zal de rol van fee Fresh op zich nemen. Hiermee maakt ze haar theaterdebuut en ziet ze haar lang gekoesterde droom in vervulling gaan.

"Ik houd van kleins af aan al heel erg van musicals. In The Christmas Show ben ik één van de drie feeën die te zien zijn. Mijn personage en ik hebben best veel raakvlakken, omdat ze (fee Fresh) gebaseerd is op hoe ik ben. Ik kijk er heel erg naar uit," zegt ze met een lichte twinkeling in haar ogen.

Niet te stoppen

"Ik ben heel toevallig benaderd voor deze klus. Na de sketch die Carlo en Irene deden in de TV Kantine, zijn Carlo en ik wat gaan eten. De klik tussen ons was er meteen. Toen hij met dit aanbod kwam, hoefde ik geen twee keer na te denken. Dit wilde ik niet aan mij voorbij laten gaan." De cast bestaat niet uit de minste namen uit de showwereld, maar nerveus is Famke allesbehalve. "Natuurlijk neemt het enige druk met zich mee, maar het kan níet fout gaan. Daar ben ik heilig van overtuigd: het is oefenen, oefenen en nog meer oefenen. Dus dat komt zeker goed."

'Natuurlijk neemt het enige druk met zich mee, maar het kan níet fout gaan'

Ondanks de kritiek waarmee ze af en toe te maken krijgt, is Famke niet te stoppen. "Ik doe gewoon mijn ding. Kijk, je raakt er wel aan gewend dat er zoveel over je wordt geschreven. Maar die negatieve dingen, die lees ik allang niet meer." Of er nog meer interessante projecten aankomen? "Ik leef eigenlijk met de dag, maar ik heb nóg een heel leuk en groot project om naar uit te kijken. Ik kan daar alleen nog niet te veel over verklappen. En tuurlijk lijkt een internationale carrière mij ook geweldig, maar voorlopig timmer ik nog aan de weg in Nederland. "

The Christmas Show

Doornroosje en de Kerstprins is op 21 en 22 december te zien in de Ziggo Dome. Celinde Schoemaker zal de rol van Doornroosje op zich nemen. De overige castleden worden medio september onthuld.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Celebs